• 瀏覽: 1,368
  • 回覆: 6
如題,我系廣東人,係海外讀緊書,想經過香港機場,之後通過大橋番我屋企,宜家林太話19號之後嘅來港人士會被强制隔離14日,但係大陸人最多逗留7日,我係咪會俾機場入境處拒絕入境,係咪需要係機場轉機番大陸?宜家好L煩啊,番個國都咁L難,有冇人可以幫到手或者解答一下我????唔該la

熱賣及精選
建議在‘中國’版出帖😽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tommy123456 於 2020-3-18 01:25 PM 發表

如題,我系廣東人,係海外讀緊書,想經過香港機場,之後通過大橋番我屋企,宜家林太話19號之後嘅來港人士會被强制隔離14日,但係大陸人最多逗留7日,我係咪會俾機場入境處拒絕入境,係咪需要係機場轉機番大陸?宜家好L煩啊,番個國都咁L難,有冇人可以幫到手或者解答一下我????唔該la ...
幫你留意吓消息

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

據肥仔解釋:
入香港機場後,徐非體温偏高,先登記,然後安排特別車輛往港珠澳口岸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tommy123456 於 2020-3-18 01:25 PM 發表

如題,我系廣東人,係海外讀緊書,想經過香港機場,之後通過大橋番我屋企,宜家林太話19號之後嘅來港人士會被强制隔離14日,但係大陸人最多逗留7日,我係咪會俾機場入境處拒絕入境,係咪需要係機場轉機番大陸?宜家好L煩啊,番個國都咁L難,有冇人可以幫到手或者解答一下我????唔該la ...
香港關於內地人經赤臘角機塲番囯內,資訊好混亂
從歐洲飛番廣州為上策
如果你在携程綱都可見到

回覆 引用 TOP

引用:

有答案鳥

https://www.discuss.com.hk/redirect.php?goto=findpost&ptid=28943575&pid=516127612&utm_source=copy&utm_campaign=ios&utm_medium=share

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]