• 瀏覽: 20,092
  • 回覆: 165
尤其3:31-4:06我等別同意 :

套劇就係講一班好唔貼地既精英 , 係每次完結案件後 ,
人手一杯紅酒 , 用居高臨下既態度高談闊論 ,
你我他咁人均一句平分對白 ...

個女被禽獸強姦  搞到自殺 , 母親多年後捅左禽獸一刀
主角群就評價係母親太執著???!!!
母親因為人渣父親毒打經入院 , 最後比佢惹埋愛滋病 ,
兒子最後忍無可忍斬死人渣父親 ...
主角群竟然評價係母親疏導不足  兒子濫用暴力???!!!

這他媽是人話麼???!!!

https://www.youtube.com/watch?v=MfhpJVVgBVA進入香討影片區

這是堅離地高收視膠劇特色,你有你罵,我有我拍續集。

都係果句   唔鍾意就闋機 (我闋了)

整套劇高收
係套劇離地還是你本身離地?

引用:
原帖由 戰鬥吧 於 2020-3-20 11:02 AM 發表

整套劇高收
句野又唔係我講既 , 係國內知名UP主講架 ...

人地之前吐糟既 , 都係頂級流量大劇既<完美關係><我的真朋友>等等 ,
<法證先鋒4>入到佢眼 , 我覺得己經係抬舉左<法證先鋒4> !!!

回覆 引用 TOP

我雖然唔係集集睇
但我認同呢位up主所講
套劇.話唔好睇.就真係未止於
但佢地講嗰類價值觀
真心受不了

raiyu
其實<法證先鋒4>好有戲劇性,評價對製作都有參考價值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 絕世小魚 於 2020-3-20 01:30 PM 發表

我雖然唔係集集睇
但我認同呢位up主所講
但佢地講嗰類價值觀
真心受不了
其實<法證3>都己經有呢種情況 ... 最記得張可頤對住條屍訓話

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 戰鬥吧 於 2020-3-20 11:02 AM 發表

整套劇高收
你了解下點解高收先啦

講返近2年
tvb自拍劇真係得2套值得追(個人認為)
十二傳說
金宵大廈
呢2套真係超正.

raiyu
高收唔代表好睇,低收唔代表難睇
唔係個個觀眾睇戲都有小弟咁高要求
因為小弟斷續睇戲成 30 幾年 , 所以揀戲睇一定要求好高 , 唔合我自己心中要求的戲好似 法證 4 咁我係唔睇的

- 抽抽派派,轉身要快
- 以為大戶咁易睇,大戶當你係傻仔
- 等真係有轉勢跡象先好嘗試博轉勢
- 錢係手中最具威力一票。身體力行,支持紅藍經濟圈,盡可能杯葛、抵制黃黑店。
去掃墓,有無對住先人稟告??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 絕世小魚 於 2020-3-20 01:30 PM 發表

我雖然唔係集集睇
但我認同呢位up主所講
但佢地講嗰類價值觀
真心受不了
大陸L識條鐵咩?!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 武德鼎 於 2020-3-20 03:24 PM 發表

你了解下點解高收先啦
唔見你識答
不知所謂

套劇攪到我法證/法醫/警察, 都就黎唔識分.

主題標籤 #法證先鋒
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]