• 瀏覽: 1,862
  • 回覆: 15
而家香港人過澳門係咪要即刻隔離十四日?如果要個措施有冇話去到幾時??thx

引用:
原帖由 tomtom5225 於 2020-3-21 12:40 PM 發表

而家香港人過澳門係咪要即刻隔離十四日?如果要個措施有冇話去到幾時??thx
到現時為止,如之前無外遊,香港人經港珠澳大橋入境,無需隔離,無需醫學觀察。

回覆 引用 TOP

剛剛講左,澳門返來要強制檢疫啦!

支持警方嚴正執法!

回覆 引用 TOP

由3月25日(星期三)起凌晨起,

1. 所有非香港居民從海外國家或地區乘飛機抵港,將不准入境;
2. 從內地、澳門、台灣入境的非香港居民,如過去14日到過海外國家或地區亦不准入境;
3. 香港國際機場停止一切轉機服務;
4. 所有從澳門及台灣入境的人士,不論是否香港居民,都要強制檢疫14日。

以上措施為期14日。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

如你所願

回覆 引用 TOP

得明天可以去澳門

引用:
原帖由 ho001 於 2020-3-23 05:53 PM 發表

得明天可以去澳門
今日就起程啦,
澳門賭場連港客都沒了嚕.

請注意我在這網發表的,純粹是個人的見解,當提到某些看法時,那都我自己的印象及瞭解,這世界之美好是在於各人皆有不同的想法,信仰和喜惡。你與我的不同,並不重要。

回覆 引用 TOP

可憐每天往澳門返工的朋友😣

引用:
原帖由 tomtom5225 於 2020-3-21 12:40 PM 發表

剛剛25/3開始了...除了大陸人從內地可以進澳門賭錢...
但大陸人從珠海入境好像在拱北做virus DNA測試
香港過去澳門都要14天...澳門回來香港又14天

回覆 引用 TOP

香港居民到過香港......🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 weisacmei 於 2020-3-24 08:37 PM 發表

可憐每天往澳門返工的朋友😣
淋病可能唔知有好多香港人、是要從香港過去澳門返工的。

正常
以前搭艇
07:00 07:15 07:30 藍戰士,起碼有五十人
其中包括鬼佬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 filipino- 於 2020-3-25 03:37 PM 發表

淋病可能唔知有好多香港人、是要從香港過去澳門返工的。
夠有好多香港人住深圳啦!佢家下真係理西你感受

rr
引用:
原帖由 fung123b 於 2020-3-25 09:52 PM 發表

夠有好多香港人住深圳啦!佢家下真係理西你感受
但係香港人住深圳唔洗返工,上去玩而已,影響差得遠

引用:
原帖由 天下唯一 於 2020-3-25 11:56 PM 發表

rr
但係香港人住深圳唔洗返工,上去玩而已,影響差得遠
梗係唔係啦!日日早出晚歸來回港深返工嗰班接近十萬人,仲大影響過澳門,尼條林鄭又吾柒公佈下尼兩個月深圳灣返港有幾多人係確診,冇人確診好L心快d開返啦,比佢搞死

主題標籤 #澳門 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]