• 瀏覽: 3,466
  • 回覆: 55
  • 追帖: 1
依家龍運每條對外線(不論A E)都經常30分鐘一班,我搭東涌綫全線香港站去到東涌站都係27分鐘咋,仲要E31 E32A呢d接駁線都夠膽30分鐘一班,我行路去搭東涌綫都出到去啦

S64又20分鐘一班,送車尾真係行路入後勤區仲快

引用:
原帖由 OZ745 於 2020-3-22 09:30 發表

依家龍運每條對外線(不論A E)都經常30分鐘一班,我搭東涌綫全線香港站去到東涌站都係27分鐘咋,仲要E31 E32A呢d接駁線都夠膽30分鐘一班,我行路去搭東涌綫都出到去啦

S64又20分鐘一班,送車尾真係行路入後勤區仲快 ...
E線都要減,為禍東涌人!真係唔好去死!

又唔見城巴減E線!

2020瑞士洛桑青年冬奧年 香港撥亂反正年 Samsung S20 Ultra 5G元年
2021東京奧運年 豐田全球氫氣零碳元年
Start Your Impossible!
Mobility for All!
Hope Lights Our Way!
大部份巴士都減班
尤其是A41P減班,每是60分鐘一班...真是....

XD

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 OZ745 於 2020-3-22 09:30 AM 發表

S64又20分鐘一班,送車尾真係行路入後勤區仲快 ...
你可以唔坐架?

引用:
原帖由 kiki825 於 2020-3-22 04:26 PM 發表

你可以唔坐架?
我唔坐代表佢服務合理?

佢咁ge服務同我住離島一個鐘一班船有咩分別?仲要未必上到車喎

好似下面呢個例子,收15:00佢架車開搭正甘我唔通等足佢一個鐘?

回覆 引用 TOP

依家E31開緊35分鐘一班,我係逸東行去搭TCL已經到九龍

回覆 引用 TOP

講真,而家少咗人外遊,A線減班仲講得過去(雖然私自減班都係有問題)。
但E線都收車?!東涌居民唔係人?機場員工唔洗理?

做到咁,交牌啦。

引用:
原帖由 qfa3150 於 2020-3-22 12:30 PM 發表

E線都要減,為禍東涌人!真係唔好去死!

又唔見城巴減E線!
城巴E線都減班

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kepler-452b 於 2020-3-22 04:51 PM 發表

講真,而家少咗人外遊,A線減班仲講得過去(雖然私自減班都係有問題)。
但E線都收車?!東涌居民唔係人?機場員工唔洗理?

做到咁,交牌啦。
其實唔只東涌, 好多地區班次都減左好多

回覆 引用 TOP

呢個時候如非必要唔係應該留係屋企咩,做乜仲要外出

引用:
原帖由 AVBW@92^^ 於 2020-3-23 12:44 AM 發表

呢個時候如非必要唔係應該留係屋企咩,做乜仲要外出
機場貨運唔使人返工?

引用:
原帖由 hee_01 於 2020-3-23 02:13 發表

機場貨運唔使人返工?
就近年喺呢版嘅觀察,機場員工一向賤過地底泥,去機場一定係有錢人而且唔可以坐巴士

[退役車特集第五回]時代·終結
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25770135

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hee_01 於 2020-3-23 02:13 發表

機場貨運唔使人返工?
問得好!

而家空運反而更重要!仲可能係史上最高!

2020瑞士洛桑青年冬奧年 香港撥亂反正年 Samsung S20 Ultra 5G元年
2021東京奧運年 豐田全球氫氣零碳元年
Start Your Impossible!
Mobility for All!
Hope Lights Our Way!

回覆 引用 TOP

乜飛機唔係cut 9成航班咩?空運多咗唔等於要工人多咗,只不過係工作量上升;而家少咗人搭車係事實,但係上/下班時間己經比之前好咗唔少, 但搭車人數重都係比出事前少咗係不爭嘅事實;非繁時間就實要cut車,如果唔係真係蝕到嘔,
而家有邊個打工仔就唔駛迫巴士,迫港鐵?比個十幾蚊就要有VIP級服務,又要人做你隻狗,有本事就買架車請司機,你每日都可以做大爺,舒舒服服週圍去
添!

dklm我地小市民點樣可以投訴九巴?點樣可以停佢牌,俾埋新城做?搵議員幫手得唔得? (好認真)

支持警方嚴正執法!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]