• 瀏覽: 16,396
  • 回覆: 161
  • 追帖: 1
馬鞍山區議員麥潤培為了調動86C 286C巴士事宜跟巴士迷發生爭執,期間麥議員不但沒有認真聆聽對方意見,還多次以粗言穢語回應對方  ,又多次稱對方為"巴膠",甚至主動出post挑釁對方,更揚言自己看不起"巴膠"

另外,麥議員也曾經發出針對老年人的post, 稱對方為"廢老",又聲稱自己派口罩時不會派給他口中的"廢老"

附件

90200292_257917505599730_4348746668867321856_o.jpg(408.93 KB)

2020-3-22 10:52 AM

WhatsApp Image 2020-03-21 at 11.02.09.jpeg(41.96 KB)

WhatsApp Image 2020-03-21 at 11.02.09.jpeg

垃圾議員.jpg(29.43 KB)

90083062_2827378840691249_7009708895648088064_o.jpg(102.82 KB)

90115933_2946030565435752_3005043124994048000_o.jpg(164.37 KB)

90249844_2827375634024903_8437811506120228864_n.jpg(95.59 KB)

90496694_2416513111783442_5662297347594387456_o.jpg(74.86 KB)

90527853_899318230506592_5850587051698683904_o.jpg(65.75 KB)

90786907_805963459809248_8878970055476379648_o.jpg(98.65 KB)

WhatsApp Image 2020-03-19 at 16.13.45.jpeg(154 KB)

WhatsApp Image 2020-03-19 at 16.13.45.jpeg

未命名.jpg(107.84 KB)

呢d咪黃狗質素囉,投佢票嗰班自作自受,4年後又要其他人執佢手尾

自作自受, 自己投票選出來嘅, 自己受返, 根本呢屆嘅區議員都唔係要幫手解決問題

選呢班呢班垃圾既就更垃圾。

👆根據這位具醫療背景的BBC記者報導,一個在西雅圖讀書的学生,被告知患上冠狀病毒,但他從沒接受冠狀病毒測試,還以為防控疾病中心弄錯。

病控中心曾申請化驗在2019年底曾患流感病人的樣板,但遭政府否决。但基於尋求真相的精神,偷偷化驗往年患流感的病毒樣板,结果發現該小学生對冠狀病毒呈陽性。

换句話説,冠狀病毒在武漢發生時,已在美國本土存在 (1月中)
https://www.bbc.co.uk/sounds/play/w3csythj

👆🏻Please listen to the BBC UK sound clip above.

引用:
原帖由 dick2007 於 2020-3-22 11:13 AM 發表

自作自受, 自己投票選出來嘅, 自己受返, 根本呢屆嘅區議員都唔係要幫手解決問題
佢哋唔製造問題就已經偷笑啦

回覆 引用 TOP

香港人自作自受啦

強烈投訴-TVB低賤記者!不斷偏頗報道!不斷為佔領者宣傳!背棄民意!市民對你們極度不滿 !

回覆 引用 TOP

2元給老人家任搭實在不對。 雖然我都就來可以享受。

呢個垃圾議員係佢哋自己選的,要怪只怪自己戇鳩。。。

引用:
原帖由 殘廁變態的豬豬 於 2020-3-22 11:34 AM 發表

呢個垃圾議員係佢哋自己選的,要怪只怪自己戇鳩。。。
其實只是該選區的人有份選這個垃圾議員,其他附近選區的人冇選過佢,但都被這個垃圾議員玩死

得罪"廢老"唔緊要,得罪巴士迷?你任期未必過到4年

引用:
原帖由 世界仔2.0 於 2020-3-22 11:40 AM 發表

得罪"廢老"唔緊要,得罪巴士迷?你任期未必過到4年
廢老就廢得把口,巴膠嘛,為左巴士沖出馬路,命都唔要

睇黎要補選

可能巴膠有份投票比佢

引用:
原帖由 16610joey 於 2020-3-22 11:12 AM 發表

呢d咪黃狗質素囉,投佢票嗰班自作自受,4年後又要其他人執佢手尾
agree.怨得誰?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]