• 瀏覽: 4,948
  • 回覆: 42
我發覺得 CARTER  T-MAC 係有好多 "拆你屋" 同補籃 ,
感覺上係原地彈跳既能力 , 兩個都好過 KOBE 好多 ;
甚至 "第一步" 都快同有力過 KOBE ...

我一直都好鐘意 KOBE , 但E+睇MIX片 , 我又無可否認 ,
佢地打波 , 又真係動感好多  刺激好多 ...
不過正正因為咁 , 我覺得 KOBE 更加可取 ,
因為佢地係打天賦波 , 你無佢地既天賦 , 根本學唔到佢地既打法
反而係 KOBE 先係教波片既典範

https://www.youtube.com/watch?v=ef8oAfzqy70
https://www.youtube.com/watch?v=ReKWdgAROLw進入香討影片區

教波片???
去學miller或者mj
佢地既無球走位好靚
要打pg去學助攻王
kobe個種咁多,多餘既動作,唔係值得學習既球技囉

悅目:打和
進攻:打和
防守:KOBE贏幾班
鬥心:KOBE贏幾班
獎項/地位:冇得比
PS:個人只有TMAC波鞋

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

睇下高比入明星賽次數完勝兩老表
高比到退休都係球隊主力球員
卡達 麥基迪一到30歲就開始變人球
呢個幾月去了解高比睇埋佢記錄片
佢真係好熱愛籃球會同籃球一齊訓既人
為左籃球可以放棄社交活動
做到咁樣好難唔成功

你地唔覺得架咩???

T-MAC 同 CARTER 成日雙手攞波 , 坐一坐低 , 
就可以原地起跳到9米幾高 , 黎個雙手入樽 !!!

KOBE 就唔係好得勒 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Marlboro22 於 2020-3-23 01:01 PM 發表

做到咁樣好難唔成功 ...
... M兄 , 小弟既POST其實無講話邊個勁D ,
而係根本打法就係唔同 , 我個人認為 KOBE 同 AI 係技術流 ,
而 CARTER 同 T-MAC 係打天賦波比例大D ,
只不過佢地起動能力真係強大 , 原地蹲低少少就雙手入樽(甚至大風車)
視覺上真係好鬼震撼 !!!

咁當然拉 , 打天賦波更容易受年紀限制 ...
呢個可能就係 KOBE 自30碎後 , 成就輾壓兩位既好大部份原因 !!!

引用:
原帖由 八道同盟 於 2020-3-23 06:39 PM 發表

... M兄 , 小弟既POST其實無講話邊個勁D ,
而係根本打法就係唔同 , 我個人認為 KOBE 同 AI 係技術流 ,
而 CARTER 同 T-MAC 係打天賦波比例大D ,
只不過佢地起動能力真係強大 , 原地蹲低少少就雙手入樽(甚至大風車)
視覺上真係好鬼震撼 !!!

咁當然拉 , 打天賦波更容易受年紀限制 ...
呢個可能就係 KOBE 自30碎後 , 成就輾 ...
Carter t-mac都好技術流呀
卡達打波出哂名好睇
高比都有講自己會copy麥基迪動作
我只係覺得佢地比高比更快走下波
3個打法都比高比好睇
但成就差好遠

kobe overrated

死左都係咁話😑

cater 根本冇乜歷史地位

引用:
原帖由 Marlboro22 於 2020-3-23 01:01 PM 發表

做到咁樣好難唔成功 ...
係呀,佢2個30歲前都有大傷患係身

無錯,所以kobe prime長好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zzza 於 2020-3-23 12:15 PM 發表

教波片???
去學miller或者mj
佢地既無球走位好靚
要打pg去學助攻王
kobe個種咁多,多餘既動作,唔係值得學習既球技囉
咁又唔同 ... miller 係著名既無球球星 ,
E+係幾興打無球 , 但你要明白 , 其實好多人唔想打無球 ,
好多人就係想做獨王架麻 !!!

至於 MJ ... 其實佢D動作都唔係你想學就學到 ,
佢隻手大成咁 , 佢做到既動作 , 你可能係點練都達到唔到

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-3-23 12:21 PM 發表

悅目:打和
進攻:打和
防守:KOBE贏幾班
鬥心:KOBE贏幾班
獎項/地位:冇得比
PS:個人只有TMAC波鞋
其他我都同意 , 但講到悅目 ...
CARTER 同 T-MAC 果D花式扣籃邊有得輸???

引用:
原帖由 八道同盟 於 2020-3-24 11:28 AM 發表

其他我都同意 , 但講到悅目 ...
CARTER 同 T-MAC 果D花式扣籃邊有得輸???
但悅目籃球技術唔只得花式扣籃,仲有騰空、背籃、假動作、高難度射球、絕殺……整體來說打和啦。

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

回覆 引用 TOP

KOBE點會係教波片典範..
佢出晒名射波選擇好差..獨食
只不過佢獨得黎夠賞心悅目
好多高難度動作都入到

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]