• 瀏覽: 2,925
  • 回覆: 16
本主題由 LocoRocoCoco 於 2020-3-23 09:01 PM 移動
去年朋友在大陸出差給我送唧茶,唔會泡,冇睇過,這係唔係茶?

附件

1584929111109-1170078606.jpg(394.54 KB)

2020-3-23 10:06 AM

15849291394151685563433.jpg(166.51 KB)

2020-3-23 10:06 AM

回覆 引用 TOP

小青柑係茶
新會特產

回覆 引用 TOP

呢款點樣.

回覆 引用 TOP

我以為終有一天,我會徹底將愛情忘記,將你忘記,可系,忽然有一天,我聽到了一首舊歌,我嘅眼淚就下嚟了,因為呢首歌,我哋一起聽過。
係青柑入面有普洱茶葉

我通常用茶針(竹果啲)輕輕挑晒入面啲茶葉出嚟,再整碎少少個青柑,然後拎去好似普通普洱咁沖茶

回覆 引用 TOP

可愛!

回覆 引用 TOP

屋企都有幾舊,但放左幾年,見佢入面已經有d小momo,應該係發左霉,其實係咪已經唔飲得?

回覆 引用 TOP

小青柑,好喝又好看,還有水果的香味

引用:
原帖由 異域活潑的蝦米 於 2020-7-15 04:42 PM 發表

小青柑,好喝又好看,還有水果的香味
今日睇到某茶公司,
今年主力推廣「小青柑」,
真攞我命呀!

斗 茶 味 兮 輕 醍 醐    斗 茶 香 兮 薄 蘭 芷                   宋。范 仲 淹

回覆 引用 TOP

世上最漂亮的,是身上的衣服,是微笑,是气质,是善良女人一定要在最美的时光成就自己。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]