• 瀏覽: 609
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
搵左好耐都搵唔到我想要嘅淺粉藍色, 隻隻都深得濟, 所以想溝白色油, 有冇咩心得可以教下我? 多謝大家

熱賣及精選
咁你之前係點溝?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vanalie 於 2020-3-23 08:14 PM 發表

搵左好耐都搵唔到我想要嘅淺粉藍色, 隻隻都深得濟, 所以想溝白色油, 有冇咩心得可以教下我? 多謝大家
應該係將藍色油逐少加落白色油度,至會有粉藍色。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天才神童2020 於 2020-3-23 10:52 PM 發表

會唔會落白色多啲就自然會淺藍色
可能要1:99…… 藍:白

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 vanalie 於 2020-3-23 08:14 PM 發表

顏料舖有千色板睇,絕對冇可能揾不到你想要嘅色!

回覆 引用 TOP

唔建議溝油...一黎溝油唔係100%溝好會有陰陽色,二黎溝油成功左1次唔代表可以成功第2次,如果成功左1罐之後油完要溝第2次衰左/溝唔返上1次隻色即係玩死自己

引用:
原帖由 cookiegig.wong 於 2020-3-24 07:45 PM 發表

唔建議溝油...一黎溝油唔係100%溝好會有陰陽色,二黎溝油成功左1次唔代表可以成功第2次,如果成功左1罐之後油完要溝第2次衰左/溝唔返上1次隻色即係玩死自己 ...
我就係咁樣呀!嘥錢又嘥時間..最後都係去配

引用:
原帖由 tintin7979 於 2020-3-24 10:41 PM 發表

我就係咁樣呀!嘥錢又嘥時間..最後都係去配
你去邊度配呀?

去顏料舖電腦調色,揀千色版啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vanalie 於 2020-3-25 07:50 AM 發表

你去邊度配呀?
Nippxx專門店呀,有朋友屋企人做裝修講,我先知原來有得配色

回覆 引用 TOP

睇千色版

回覆 引用 TOP

引用:

以前試過溝過小量磁漆..........都唔容易

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]