• 瀏覽: 8,219
  • 回覆: 69
  • 追帖: 1
小弟做微型trading公司,全公司得6個人,老闆係個退休年齡老人家,咁佢個口就好那臭的

每逢開會,同事都爾虞我詐,想盡辦法唔駛坐老細隔離,進場時間係一個決定性因素。咁小弟初入職唔知訂,最後一個行入去,結果就淨返老闆隔離個位。我坐低後,側跟個同事拍拍我膊頭,我禮貌向佢點一點頭,心諗做乜

咁一開始有個senior manager present先,就好專業,專業到老細開左口講個good!字,一講果下我又咁岩吸氣,嘩舜間明白傍邊同事對我既鼓勵,係簡直可以話係臭到冤

如是者,每馮老細有想講野既蹟象,我都偷偷閉氣,希望可以厓到散會。後來我個直屬上司叫我介紹下自己,因為新黎。唔知做乜我每講兩句老細就彈個good!出黎,防不聲防,過程中我不停扣血,條血好快已經到扣臨介點。介紹完畢鬆後一口氣,老細突然近距離爆擊一句:比心機做,睇好你!我當堂嘔左落佢條Gucci領太道,全場呆左

咁想問下版友們,有冇entry level既工介紹?肯做肯學肯捱,ot唔駛補水,thanks

如果我係媒體mgt, 會比個機會你in, 識用標題黨, 又花心機有容

樓主呢個post好好笑

坐遠點,隔離好,哈哈

引用:
原帖由 眾生相 於 2020-3-24 09:31 AM 發表

如果我係媒體mgt, 會比個機會你in, 識用標題黨, 又花心機有容
多謝ching, 有referal 請一定要同我講,tjanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 煮酒茶香 於 2020-3-24 09:37 AM 發表

新人就要多忍耐
忍唔住,sor

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 busflystation89 於 2020-3-24 09:53 AM 發表

樓主呢個post好好笑
希望你喜歡,只為博君一笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 炎夏的現實 於 2020-3-24 10:50 AM 發表

坐遠點,隔離好,哈哈
坐不了遠點,只能硬食

請你吃香口

做人當自強.不理智的就沒有意義嘛.
年輕人需要的不只是薪水,是薪水背後代表的東西,是薪水之外無法統計的價值,我們人在做有意義的事的時候特別快樂.

回覆 引用 TOP

襯而家戴口罩頂住就坐埋啲

回覆 引用 TOP

好好笑.....

我做睹業小股東.........哈哈哈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 階埋彈開 於 2020-3-24 01:59 AM 發表

小弟做微型trading公司,全公司得6個人,老闆係個退休年齡老人家,咁佢個口就好那臭的

每逢開會,同事都爾虞我詐,想盡辦法唔駛坐老細隔離,進場時間係一個決定性因素。咁小弟初入職唔知訂,最後一個行入去,結果就淨返老闆隔離個位。我坐低後,側跟個同事拍拍我膊頭,我禮貌向佢點一點頭,心諗做乜

咁一開始有個senior manager present先,就好專業,專業到老細開左口講個good!字, ...
試吓同梨老細打車輪

回覆 引用 TOP

啲老坑口氣真係勁啲

回覆 引用 TOP

笑咗,多謝分享。

天下有兩難:登天難,求人更難。

天下有兩苦:黃連苦,貧困更苦。

人間有兩險:山高險,人心更險。

人間有兩薄:春冰薄,人情更薄。

知其難,守其苦,測其險,忍其薄。

回覆 引用 TOP

戴口罩都聞到咁勁

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]