• 瀏覽: 55,994
  • 回覆: 377
  • 追帖: 5

Hana自爆冇錢繳交5位數字的稅款,她說:「張稅單嚟到都啞咗,唔知點算,唔知去邊度借!」貴為「一姐」的她坦言仍未算是搵到錢,收入一直不穩定,她還傻笑地說:「因為冇留到錢(交稅)嗰下大鑊,你唔明㗎喇,你跟吓我生活就知我幾窮,我哋呢啲同我啲口罩存貨一樣,係處於貧窮線。」她正為稅單而頭痛,並自爆已去信稅務局申請緩繳暫繳稅,她無奈地說:「睇吓可唔可以𦧲到,我做咗㗎喇,如果唔係真係唔掂,啲稅好恐怖吓!」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20200324/bkn-20200324000120604-0324_00862_001.html

5位數字即係幾多? 1萬同9萬都係5位數字!?
交得呢個數字稅即係之前搵到, 應該都搵幾十萬, 今年無收入, 都應該有錢交稅只怪自己有幾多使幾多無儲蓄怪乜嘢人?
唔知邊度借? 問銀行/財仔借囉, 奇在有返咁上下名氣連代言人都無個做?

$999.90都係5 位數字

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-3-24 07:18 AM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20200324/photo/bkn-20200324000120604-0324_00862_001_06b.jpg?20200324044523

Hana自爆冇錢繳交5位數字的稅款,她說:「張稅單嚟到都啞咗,唔知點算,唔知去邊度借!」貴為「一姐」的她坦言仍未算是搵到錢,收入一直不穩定,她還傻笑地說:「因為 ...
5位數唔係十萬樓下咩

回覆 引用 TOP

無幾出奇,呢個年代的香港藝人,冇幾個賺到大錢,但支出就很大

女歌手一姐,竟然冇錢交稅,
真係好Q搞笑

引用:
原帖由 kk5032019 於 2020-3-24 07:40 AM 發表

女歌手一姐,竟然冇錢交稅,
真係好Q搞笑
奇在只要交5位數字咁少?

1萬1Q,大把人想

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2020-3-24 07:45 AM 發表

奇在只要交5位數字咁少?
咁即係証明佢冇老吹,收入唔多?

回覆 引用 TOP

開個價

可悲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中巨額牛牛 於 2020-3-24 08:04 AM 發表

開個價
唔駛啦, 5位數, 你直接幫佢交稅。

回覆 引用 TOP

我都幾欣賞佢,咁都攞出嚟分享

引用:
原帖由 av4jpn 於 2020-3-24 07:34 AM 發表

$999.90都係5 位數字
無知唔係藉口

姓何果個幫佢俾咪得囉
不過又係嘅,上年先得個兩場演唱會
今年場美國演唱會又無咗
睇個疫情怕且去到暑假先會好啲
佢又唔係tvb親生女無底薪嘅,有排佢量下星夢塊地囉,呵呵🤭

年輕人,好景嗰陣就學下儲錢,
下下甘大駛都唔識未雨綢繆。

主題標籤 #菊梓喬
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]