• 瀏覽: 22,727
  • 回覆: 424
  • 追帖: 1
本主題由 呆頭鳥 於 2020-3-26 04:38 PM 移動
搵藉口唔扣糧

都引到幾多黃狗公務員入黎,你班柒頭點搞都有糧出就屎忽痕成鳩日搞埋D弱智和你乜和你物,食飯時間又衝哂出黎塞住條路,得閒又出黎示威唔比人做生意,你班L樣而家講埋D偉論把L咩?魚蛋論?含L啦你地

1823已經無人聽幾個月啦

引用:
原帖由 ywannal 於 2020-3-24 04:03 PM 發表

1823已經無人聽幾個月啦
照出糧

其實點解係要把外面私人公司啲壞習慣同政府員工掛鉤?出面裁員減薪扣假期就話公務員點解唔減唔扣?好~到出面環境好咁又無人話點解公務員無花紅分?無免費膳食津貼?無員工購物優惠?無股票分?個個只顧自己有無着數有就唔出聲獨自享受,到環境轉差自己無就眼紅妒忌人地點解有!你地外面風流快活時又唔好同公務員爭取下共同享有成果?我都係商業世界轉入政府架~各人自己選擇𨳒乜𨳊怨恨乜鬼呀?商場失意咪考政府工囉~考到咪自己都有咁福利囉!同樣我唔満意政府時一樣出返去商業社會攞我想要着數架!有能力有學歷咪轉陣投營囉。

有咩咁好笑,
關扣唔扣糧乜事?

回覆 引用 TOP

唔關眼唔眼紅事,咸魚青菜各有所好,冇話對錯。但話在屋企辦公,就真係天大笑話。機密嘢冇可能帶返屋企做,普通嘢無人會係屋企做。政府不要當市民白痴,你可以話依家公務員放怕死怕病假,無人可以話唔俾。

其實政府有什麼工種可以在家工作?

引用:
原帖由 cityhunter201 於 2020-3-24 07:36 PM 發表

其實政府有什麼工種可以在家工作?
係囉, 唔同清潔姐姐都可以在家工作?
真係要問吓林鄭.

引用:
原帖由 世界真虛假 於 2020-3-24 04:15 PM 發表

照出糧
即係全部公務員放有薪假, 要幾耐放幾耐, 除咗警察, 真係辛苦晒D警察.
林鄭真係好照顧D公務員.

引用:
原帖由 滋陰小小賤嘴 於 2020-3-24 05:02 PM 發表

其實點解係要把外面私人公司啲壞習慣同政府員工掛鉤?出面裁員減薪扣假期就話公務員點解唔減唔扣?好~到出面環境好咁又無人話點解公務員無花紅分?無免費膳食津貼?無員工購物優惠?無股票分?個個只顧自己有無着數有就唔出聲獨自享受,到環境轉差自己無就眼紅妒忌人地點解有!你地外面風流快活時又唔好同公務員爭取下共同享有成果?我都係商業世界轉入政府架~各人自己選擇𨳒乜𨳊怨恨乜鬼呀?商場失意咪考政府工囉~考到咪自己都 ...
好簡單

三個字

魚蛋論

https://youtu.be/2zH1NkQDtH0

回覆 引用 TOP

在家照出糧! 難為打工仔被迫放無薪假

唔通公務員的命矜貴啲?

引用:
原帖由 cityhunter201 於 2020-3-24 08:28 PM 發表

唔通公務員的命矜貴啲?
唔係!只可話各有各機構福利及保障!無得話點解!正如每人公司有唔同對員工政策一樣。

法庭審訊又有限度開門啦!嗰班黃絲垃圾律師又停職留薪啦!恭喜恭喜

回覆 引用 TOP

都係個句,唔憤氣咪投考

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]