• 瀏覽: 2,067
  • 回覆: 28
  • 追帖: 1
我8月尾都去
Day 1 (早上8點到達東京)成田機場>>上野半日遊>>日立足球場睇波>>上野酒店
Day 2 上野酒店 >> 遊覽橫須賀>> 川崎競馬場 >>東京鐵塔>>上野酒店
Day 3 上野酒店>>新宿1天遊(歌舞技町、東京動漫中心、東京動畫展廊、忍者機關屋、麻布十番涼祭.......)>>上野酒店
Day 4 上野酒店>>秋葉原快閃(東京巨蛋城樂園)>>築地午餐或下午茶(鋼彈機地)>>晚餐(去木場站探光太郎)>>上野酒店
Day 5 上野酒店>>多啦a夢50周年展(川崎市)>>上野酒店
Day 6 上野酒店>>東武動物園、鐵道博物館(大宮區)、埼玉2002體育場>>動漫演唱會(埼玉超級體育館)>>上野酒店
Day 7 上野酒店>>HK

引用:
原帖由 馬小子 於 2020-3-24 04:10 PM 發表

我8月尾都去
Day 1 (早上8點到達東京)成田機場>>上野半日遊>>日立足球場睇波>>上野酒店
Day 2 上野酒店 >> 遊覽橫須賀>> 川崎競馬場 >>東京鐵塔>>上野酒店
Day 3 上野酒店>>新宿1天遊(歌舞技町、東京動漫中心、東京動畫展廊、忍者機關屋、麻布十番涼祭.......)>>上野酒店
Day 4 上野酒店>>秋葉原快閃(東京巨蛋城樂園)>>築地午餐或下午茶(鋼彈機地 ...
你未book酒店?

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2020-3-25 11:41 AM 發表

你未book酒店?
未book,師兄有咩好建議,因為小弟係新手。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2020-3-25 11:41 AM 發表

你未book酒店?
本人覺得東京冇大阪咁好玩...
東京主要shopping多~
大阪多啲嘢睇...

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2020-3-25 12:21 PM 發表

本人覺得東京冇大阪咁好玩...
東京主要shopping多~
大阪多啲嘢睇...
大阪我都未去過

回覆 引用 TOP

Day2去川崎競馬場,day4又川崎,為什麼不放在同一天?因為川崎離上野頗遠,google map話45分鐘,但經驗是就算川崎站連地下街和相連商場就如新宿大,頗花時的。另外你要查清楚競馬場當天有沒有賽事,有的話買票入場,否則場外的圍牆頗高,外面看不到裡面

引用:
原帖由 北海道人 於 2020-3-25 01:01 PM 發表

Day2去川崎競馬場,day4又川崎,為什麼不放在同一天?因為川崎離上野頗遠,google map話45分鐘,但經驗是就算川崎站連地下街和相連商場就如新宿大,頗花時的。另外你要查清楚競馬場當天有沒有賽事,有的話買票入場,否則場外的圍牆頗高,外面看不到裡面 ...
謝謝提醒,我再度一度

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬小子 於 2020-3-24 04:10 PM 發表

我8月尾都去
Day 4 上野酒店>>秋葉原快閃(東京巨蛋城樂園)>>築地午餐或下午茶(鋼彈機地 ...
東京動畫展廊?東映動畫博物館吧?這個很少人去過吧
gundam base嗎? 去台場?

引用:
原帖由 smartchu 於 2020-3-25 02:18 PM 發表

東京動畫展廊?東映動畫博物館吧?這個很少人去過吧
gundam base嗎? 去台場?
對呀…在網上搜尋到,是台場

引用:

我8月尾都去
有簽證?
現在日本停左免簽WO

引用:
原帖由 Cmray2017 於 2020-3-25 03:01 PM 發表

有簽證?
現在日本停左免簽WO
所以都係計劃中,仲未買機票,酒店的。

引用:
原帖由 馬小子 於 2020-3-25 03:02 PM 發表

所以都係計劃中,仲未買機票,酒店的。
SEE, 希望到時冇事LA

引用:
原帖由 Cmray2017 於 2020-3-25 03:03 PM 發表

SEE, 希望到時冇事LA
好擔心,奧運又話遲1年,我擔心佢地依家變得唔迫切。

回覆 引用 TOP

引用:

我8月尾都去
每日行程要必到藥房入定日本口罩呀!

引用:
原帖由 AomoriSnow 於 2020-3-25 03:22 PM 發表

每日行程要必到藥房入定日本口罩呀!
我預計到時應該全世界冇事掛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]