• 瀏覽: 99,565
  • 回覆: 1,427
  • 追帖: 13
本主題由 yycrab 於 2020-3-24 05:35 PM 加入精華
此帖子為劇集《法證先鋒IV》討論區 2,歡迎會員們一齊討論。

香港法證部高級化驗師高安(黃浩然飾)、法醫科高級醫生聞家希(李施嬅飾)、西九龍重案組高級督察郭輝煌(譚俊彥飾),這「滅罪鐵三角」帶領著精英團隊,用專業的法證科學,揭示驚人的預謀策劃;用精密的法醫知識,破解隱蔽的人體密碼;用嚴謹的執法精神,披露震撼的罪惡真相!熱血記者徐意(湯洛雯飾),童年憾事竟與高安緊扣牽連;法證專才水慧明(陳煒飾),遭至愛背叛頓成殺人疑兇;警隊精英高靖(朱晨麗飾),鍥而不捨追尋親人被誘拐真相……謎團奇案,重重交錯;冷血兇徒,幕幕驚心!人在做,天在看!「滅罪鐵三角」堅守「邪不勝正,惡不抵善」的信念,誓為死者發聲,替生者雪冤!

https://www.youtube.com/watch?v=cyfg18HlCnE

播出日期: 2020年2月17日起
播出時間: 逢星期一至五 20:30-21:30

如果想重溫曾發表過的劇集討論專帖,可以瀏覽以下帖子:

上回:https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28830251進入香討影片區

回覆 引用 TOP

敗走施嬅戲份少得可憐,
仲拖累埋海仔

而家見加拿大無著數攞,
拍個蘿柚返黎香港播毒,
香港疫情嚴重左就係多得呢d人,
太可恥。

請支持超級靚女張靚穎----fans club No. 1

其實係咪因為c嬅敗走同心穎換角又補唔到咁多戲。。搞到剪接方面浪費咗套劇。。

Margaret
應該施華敗走 cut 戲份
心穎戲份一定報唔足

引用:
原帖由 麥仱仱 於 2020-3-24 05:59 PM 發表

應該施華敗走 cut 戲份
心穎戲份一定報唔足
所以,徐意同高蛇既感情戲欠奉!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-3-24 06:01 PM 發表

本人唔知心穎戲份有無補足,
高sir同徐意既感情應該係積聚緊張力,
當張力夠既時候,就會好touching

回覆 引用 TOP

譚俊彥帶黑口罩,咩意思呀?

回覆 引用 TOP

點解由神婆揭曉收視率架?佢老幾呀?

引用:
原帖由 Margaret_Kitty 於 2020-3-24 05:45 PM 發表

其實係咪因為c嬅敗走同心穎換角又補唔到咁多戲。。搞到剪接方面浪費咗套劇。。
施嬅離巢前已經拍完,係卑黃心穎拖累,一個人happy害死全部人。

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-3-24 06:01 PM 發表

可以cut咗去,都唔吸引

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mincer 於 2020-3-24 08:01 PM 發表

施嬅離巢前已經拍完,係卑黃心穎拖累,一個人happy害死全部人。
C嬅D戲又被咳咩?關徐意乜事?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-3-24 07:48 PM 發表

點解由神婆揭曉收視率架?佢老幾呀?
話明神婆,梗係由佢揭曉啦

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-3-24 08:03 PM 發表

C嬅D戲又被咳咩?關徐意乜事?
就係唔關,不過有人將兩個拉埋一齊講,我回應姐

引用:
原帖由 mincer 於 2020-3-24 08:03 PM 發表

話明神婆,梗係由佢揭曉啦
原來所謂高收視係幻覺嚟!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-3-24 08:04 PM 發表

原來所謂高收視係幻覺嚟!!
掩眼法

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]