• 瀏覽: 1,113
  • 回覆: 12
前面可以七七上落客,後面就7-12的士禁區,邊個先啱?

附件

C6B38CF1-CF19-40C2-96F8-7BFC2DFC2250.jpeg(107.58 KB)

2020-3-26 07:49 AM

精選汽車
可以上落客,唔可以等客

引用:
原帖由 lonelyranger 於 2020-3-26 08:19 發表

可以上落客,唔可以等客
相中有個不准停車路牌﹐指明係的士

引用:
原帖由 _剛仔 於 2020-3-26 08:27 發表

相中有個不准停車路牌﹐指明係的士

附件

Capture.PNG(16.26 KB)

2020-3-26 08:45 AM

引用:
原帖由 lonelyranger 於 2020-3-26 08:45 發表

利害,我諗問一百個駕駛者都不是知道!不過係邊個牌先,那一個失效?

回覆 引用 TOP

其實已經寫得好清楚

我好擔心你

回覆 引用 TOP

我又唔係DCG,理西佢丫!

我是中國病毒

回覆 引用 TOP

等你18歲小學畢業,考到車牌就識睇

人要表現柔弱、不要剛強
人要表現愚蠢、不要聰明
人要無為、無我、無欲、居下、清虛、自然

回覆 引用 TOP

7-7果度地下應該有個的士上落客位,然後除左呢個位之外,7-午夜12點,前後都係的士禁止上落客.

引用:
原帖由 狂小子 於 2020-3-26 07:49 AM 發表

前面可以七七上落客,後面就7-12的士禁區,邊個先啱?
運輸署同路政處都係冇曬默契。

回覆 引用 TOP

無差佬,理九佢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wetgirl 於 2020-3-26 05:44 PM 發表

7-7果度地下應該有個的士上落客位,然後除左呢個位之外,7-午夜12點,前後都係的士禁止上落客.
如果七至七地下有個的士上落位,個位一定係牌黃柱後,但不准停車個牌又包番黃柱方向個位,的確係矛盾,好明顯有問題

引用:
原帖由 sg_sling 於 2020-3-27 10:58 AM 發表

如果七至七地下有個的士上落位,個位一定係牌黃柱後,但不准停車個牌又包番黃柱方向個位,的確係矛盾,好明顯有問題
因為只係唔准停車等候,只可以即上即落即走

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]