• 瀏覽: 602
  • 回覆: 17
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200326/bkn-20200326012622306-0326_00822_001.html

鐵騎士屯門公路失事釀3車串燒相撞釀3傷。昨晚(25日)10時19分,一輛電單車、一輛白色私家車、及1輛貨車及另一輛銀色私家車,先後沿屯門公路中線往屯門方向,當駛至近深井對開,鐵騎士疑因應交通情況減慢車速後失去平衡「跌車」,尾隨的白色私家車司機見狀隨即煞車,惟被駛至的貨車追撞車尾,最後一輛銀色私家車亦疑收掣不及,直撞貨車車尾。

電單車姓李(33歲)男司機墮地擦傷手腳,清醒送院;而白色私家車姓胡(54歲)男司機,及銀色私家車女乘客的手部受傷送院;而貨車姓徐(40歲)男司機、銀色私家車姓吳(53歲)男司機並無受傷,在場協助警方調查。                                                

警方正調查意外原因,受事件影響,現場交通一度受阻。                                                
消防員為傷者進行急救。
私家車車頭插入貨車車尾。
貨車撞向白色私家車車尾。

回覆 引用 TOP

家下係春天,經常濕度比較高。同埋路面雨濕立立,大家摣電單車真係要小心。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-3-26 08:19 AM 發表

家下係春天,經常濕度比較高。同埋路面雨濕立立,大家摣電單車真係要小心。
所以最緊要有馬(力)在手
收車都好啲快啲
但勿開快車
好似cb1300甘就正
祝受傷三位快全愉

引用:
原帖由 乜費 於 2020-3-26 13:39 發表

收車都好啲快啲
但勿開快車
好似cb1300甘就正
祝受傷三位快全愉
C B 1300 點樣整法?

引用:
原帖由 A1000 於 2020-3-26 01:45 PM 發表

C B 1300 點樣整法?
低扭勁

引用:
原帖由 乜費 於 2020-3-26 13:46 發表

低扭勁
你有揸過?

引用:
原帖由 A1000 於 2020-3-26 01:47 PM 發表

你有揸過?
我冇車牌
但坐過
我見司機上山頂二波唔使比油都行到一段路

引用:
原帖由 乜費 於 2020-3-26 13:50 發表

我冇車牌
但坐過
CB 1300係我的摯愛,但可惜部車太過重喇!無奈我就無揸。

引用:
原帖由 A1000 於 2020-3-26 01:51 PM 發表

CB 1300係我的摯愛,但可惜部車太過重喇!無奈我就無揸。
呢架係 男人的浪漫
大家小心駕駛
謝師兄分享

引用:
原帖由 乜費 於 2020-3-26 13:50 發表

我冇車牌
但坐過
2003年出新款,呢架車好好揸,不過佢太過重喇。我買過兩部,都係二手車。但我買返嚟改咗唔少嘢,收視率都好高。

引用:
原帖由 乜費 於 2020-3-26 13:55 發表

呢架係 男人的浪漫
大家小心駕駛
謝師兄分享
呢架車定夾自然,揸出嚟會好有安全感。早幾年日本警察交通部,都轉咗用呢個品牌同款式。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A1000 於 2020-3-26 02:02 PM 發表

2003年出新款,呢架車好好揸,不過佢太過重喇。我買過兩部,都係二手車。但我買返嚟改咗唔少嘢,收視率都好高。
是否紅白金盃

回覆 引用 TOP

第一架就冇啡零,第二架就係金盃。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 乜費 於 2020-3-26 01:39 PM 發表

收車都好啲快啲
但勿開快車
好似cb1300甘就正
祝受傷三位快全愉
噚日喺貨柜碼頭路天橋底滾軸塲側有架藍色保養好新淨~~~ 正!!!

引用:
原帖由 fto94 於 2020-3-26 03:38 PM 發表

噚日喺貨柜碼頭路天橋底滾軸塲側有架藍色保養好新淨~~~ 正!!!
小心駕駛

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]