• 瀏覽: 47,769
  • 回覆: 239
  • 追帖: 1
我公司而家強制要我哋每個月放7日no pay,放咁長假,本應去旅行好fit,但係而家邊到都唔去得,就算放咁長no pay都只係可以留喺屋企湊仔,阿仔學校又放假,老婆叫我同佢溫習下功課,一溫真係辛苦過返工,坐低冇5分鐘又話食茶點又話去廁所,又多嘴問呢樣問個樣,好鍾意扯開話題,又好唔集中,2個鐘都溫唔到一頁仔,no pay日日喺屋企簡直係地獄!

熱賣及精選
好過被炒啦

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

引用:
原帖由 vincent12 於 2020-3-26 12:15 PM 發表

我公司而家強制要我哋每個月放7日no pay,放咁長假,本應去旅行好fit,但係而家邊到都唔去得,就算放咁長no pay都只係可以留喺屋企湊仔,阿仔學校又放假,老婆叫我同佢溫習下功課,一溫真係辛苦過返工,坐低冇5分鐘又話食茶點又話去廁所,又多嘴問呢樣問個樣,好鍾意扯開話題,又好唔集中,2個鐘都溫唔到一頁仔,no pay日日喺屋企簡直係地獄! ...
認同!
樓主add oil!

回覆 引用 TOP

老婆生活費 no pay 仲慘 !  

回覆 引用 TOP

最慘市面d野都無點平,錢照使

回覆 引用 TOP

no pay好過no job,正面思維,要感恩。

有人工仲想点

曱甴攬炒成功
仲唔多L謝班死曱甴

No pay 會玩幾耐?
大部份人一個月幾日 no pay?

快啲多謝曱甴賞賜啦

引用:
原帖由 vincent12 於 2020-3-26 12:15 PM 發表

我公司而家強制要我哋每個月放7日no pay,放咁長假,本應去旅行好fit,但係而家邊到都唔去得,就算放咁長no pay都只係可以留喺屋企湊仔,阿仔學校又放假,老婆叫我同佢溫習下功課,一溫真係辛苦過返工,坐低冇5分鐘又話食茶點又話去廁所,又多嘴問呢樣問個樣,好鍾意扯開話題,又好唔集中,2個鐘都溫唔到一頁仔,no pay日日喺屋企簡直係地獄! ...
師兄,教功課嗰一part,我深同感受

從沒有放棄心中理想...
大半年前,許多人叫嚷著「攬炒香港!」

如今「攬炒夢」成真,連帶許多不願攬炒香港人一同墜入地獄.......

引用:

黃c心願

引用:

你D因果關係好有問題, 唔係而家咁你又點會有7日no pay

引用:
原帖由 SayingLoveU 於 2020-3-26 01:56 PM 發表

曱甴攬炒成功
仲唔多L謝班死曱甴
未成功嫁,成功就唔係no pay leave
曱甴再加油呀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]