• 瀏覽: 404
  • 回覆: 10
本主題由 Baby127 於 2020-3-27 10:21 AM 移動
2020瑞士洛桑青年冬奧年 香港撥亂反正年 Samsung S20 Ultra 5G元年
2021東京奧運年 豐田全球氫氣零碳元年
Start Your Impossible!
Mobility for All!
Hope Lights Our Way!
熱賣及精選
你呢個唔係叫減低風險,而係折磨員工🤬

2020瑞士洛桑青年冬奧年 香港撥亂反正年 Samsung S20 Ultra 5G元年
引用:
原帖由 qfa3150 於 27-3-2020 09:20 發表

何來折磨?

長途線,做去程的一批,回程齋坐返香港

做回程的一批,去程係齋坐

唔會做哂來回

反正唔多人搭,大把位剩
1. 客機到達外站後未必係即時回港
2. 既然大把位點解唔可以安排埋空姐/空少坐商務或特選經濟倉呢
3. 就當你客機即時TURN-AROUND INBOUND,一個人在飛機上連續飛行超過15小時你認為唔會攰嗎
4. 客機可以傳梁病毒的風險不下於歐洲地區囉

行不改名,坐不改姓,呂小布!
引用:
原帖由 qfa3150 於 2020-3-27 09:20 AM 發表

何來折磨?

唔會做哂來回

反正唔多人搭,大把位剩
齋坐10幾個鐘飛歐美加,一到步即刻做回程10幾個鐘返香港???睇來磚家應該仲係入世未深先有呢個諗法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-3-27 10:03 AM 發表

1. 客機到達外站後未必係即時回港
2. 既然大把位點解唔可以安排埋空姐/空少坐商務或特選經濟倉呢
3. 就當你客機即時TURN-AROUND INBOUND,一個人在飛機上連續飛行超過15小時你認為唔會攰嗎
4. 客機可以傳梁病毒的風險不下於歐洲地區囉 ...
睇來佢係認為坐10幾個鐘飛機應該會比響屋企瞓10幾個鐘舒服,梗係啦坐飛機喎,磚家分分鐘會興奮到瞓唔著,一定好享受

引用:
原帖由 chicky 於 27-3-2020 10:07 發表

睇來佢係認為坐10幾個鐘飛機應該會比響屋企瞓10幾個鐘舒服,梗係啦坐飛機喎,磚家分分鐘會興奮到瞓唔著,一定好享受
無可否認少坐飛機嘅人士真係會有咁嘅諗法的。

回覆 引用 TOP

仲有時差問題,磚家果然係鍵盤打手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qfa3150 於 2020-3-27 09:20 AM 發表

何來折磨?

唔會做哂來回

反正唔多人搭,大把位剩
飛完十幾個鐘頭,唔俾人休息,仲要坐十幾個鐘頭機返黎,唔叫折磨叫咩

引用:
原帖由 tkglobe 於 27-3-2020 11:22 發表

飛完十幾個鐘頭,唔俾人休息,仲要坐十幾個鐘頭機返黎,唔叫折磨叫咩
仲要係叫班員工:

麻煩你搭返經濟倉返嚟啦

回覆 引用 TOP

主題標籤 #新冠肺炎
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]