• 瀏覽: 358
  • 回覆: 15
由巴別塔人語言分散事件

「你要保守你的心,勝過保守一切,因為一生 的果效是由心發出」、「人的靈是耶和華的燈,鑒察人的心腹」

主耶穌基督宣洩自己怨氣情緒藉着語言向無花果樹發惡言,令無花果樹完全枯萎…

到使徒行傳五旬節降臨日子使徒能說居住其他國家家鄉猶太人語言的事件

雅各書說毒氣舌頭,這才是人心思想更驚人、可怕。

語言、人的說話帶有其本身力量。

不信的不妨看一看一位日本博士Emoto對人向水、水溝米、盆栽植物等等說了些話語研究做實驗,你也跟著他嘗試做實驗。

回覆 引用 TOP

人的苦毒咒罵,  點可以 與 耶穌咒詛無花果樹 相提並論?

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。
引用:
原帖由 lrr174 於 2020-3-30 02:59 PM 發表

人的苦毒咒罵,  點可以 與 耶穌咒詛無花果樹 相題並論? 
即否認祂作為?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-3-30 02:59 PM 發表

人的苦毒咒罵,  點可以 與 耶穌咒詛無花果樹 相題並論? 
我係話語言係帶有能力啊!即講嘢係帶有能力啊!

引用:
原帖由 僵屍臉的吳永森 於 2020-3-30 03:07 PM 發表

我係話語言係帶有能力啊!
語帶相關 已經有問題啦,  
你唔用 耶穌例子  再重新表達 罷

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。
引用:
原帖由 lrr174 於 2020-3-30 03:13 PM 發表

語帶相關 已經有問題啦,  
你唔用 耶穌例子  再重新表達 罷
你認為祂係假戲真做?即使突登你也判斷分析理解祂目的。

是相反的,祂真的。

回覆 引用 TOP

朋友, 溫馨提示:  你什麼用心,  神是知道的

我冇其他野補充了

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-3-30 03:25 PM 發表

朋友, 溫馨提示:  你什麼用心,  神是知道的

我冇其他野補充了
喂!哩個唔係用唔用心嘅問題,而係祂認唔認真、開唔開玩笑嘅問題!祂根本係強樹所難。

引用:
原帖由 僵屍臉的吳永森 於 2020-3-30 03:30 PM 發表

喂!哩個唔係用唔用心嘅問題,而係祂認唔認真、開唔開玩笑嘅問題!祂根本係強樹所難。
樹是 祂的,  祂點用棵樹 由  祂喜歡  我地冇理由懷疑

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-3-30 03:34 PM 發表

後知後覺😵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-3-30 03:34 PM 發表

即使植物、樹也不會表達「情緒」的,透過牠們獨特表達方法來表達!

引用:

難道你以為樹不懂讚美   神?

回覆 引用 TOP

(del)

引用:
原帖由 lrr174 於 2020-3-30 03:44 PM 發表

咁你食橙之前 有冇問過個橙 想唔想俾你食?

朋友, 呢個topic幾有趣,  不過唔是基督教討論 o羅
係囉!咁仲洗乜祈禱?

回覆 引用 TOP

咁仲乜嘢將聖殿當作賊窩?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]