• 瀏覽: 37,761
  • 回覆: 230
  • 追帖: 6
[隱藏]
今年已經有39歲既梁嘉琪,年紀大左,
但紅唔到,就要離開,真係好現實




查看相片梁嘉琪更多近年唔少小生花旦及綠葉演員都相繼離巢,最新就有《學是學非》元祖級主持梁嘉琪。有傳因梁嘉琪上年為社會事件發聲,喺社交網站上一張寫有「加油」字嘅黑白相片,之後就疑似被無綫雪藏,連《學是學非》都被叮走,演出工作大大減少,最近仲有指效力13年嘅「是非精」梁嘉琪近月已經低調離開無綫。

畢業於香港演藝學院嘅梁嘉琪,加入娛樂圈後第一份工作即加入有線電線擔任娛樂主播。2007過檔無綫後,佢獲得唔少演出嘅機會,當中最為人熟悉嘅一定係成為綜藝節目《學是學非》元祖級主持,佢喺《學是學非》做足6輯,形象深入民心,可惜去到上年8月被叮走,正式喺「是非精」行列畢業。佢除咗為唔少節目擔任主持之外,仲有為唔少嘅劇集演出,例如喺《學警狙擊》花若葆、《女拳》唐雪喬、《回到三國》黄月英、《師父·明白了》歡静及《師奶MADAM》蘇鳳妮,實行拍劇及主持兩棲發展,而J2嘅《血併全世界》就係佢最後一個節目。
喺接受傳媒查詢時,梁嘉琪就話現時唔方便透露合約,想放多啲時間喺自己網上生意賣自家設計嘅特色裙。另外,佢仲話多謝公司俾咗好多機會佢,有新工作喺度傾緊,確實咗會通知大家。



熱賣及精選
攬炒變自炒


好嘢


抵死


[隱藏]
真心幾好,覺得可惜唔捨得


引用:
原帖由 商界難吃的弟弟 於 2020-4-7 05:53 PM 發表

真心幾好,覺得可惜唔捨得
好在哪?



黃曱甴攬炒!!!


道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。
引用:
原帖由 LWCW 於 2020-4-7 05:56 PM 發表


好在哪?
腿夠粗



附件

20200407_180112.jpg(152.1 KB)

2020-4-7 06:01 PM

20200407_180112.jpg

Rip


回覆 引用 TOP

[隱藏]
我在她後面推,不要阻止我!


佢好似無著衫咁


回覆 引用 TOP

快走啦老女人


是非精一路好走


回覆 引用 TOP

Keep得幾好,以為30歲左右😨


回覆 引用 TOP

[隱藏]
幾十歲人都唔化 註定無得留低


回覆 引用 TOP

主題標籤 #梁嘉琪
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]