• 瀏覽: 5,265
  • 回覆: 14
各位好, 我廁所做摺趟門, 原來而家個裝修價錢唔包門框。
如果要加返個門框,連工包料, 裝修公司報額外3400

好似有少少貴,請問各位其實摺趟門需唔需要門框 

引用:
原帖由 kclaw2 於 2020-4-8 05:33 PM 發表

好似有少少貴,請問各位其實摺趟門需唔需要門框  ...
如果本身有門框就唔使加
佢嘅報價係包全新做框,連收口石屎灰。

鋁貭摺趟門如果做鋪定做以有的

引用:
原帖由 家中肉肉甩頭 於 2020-4-8 08:51 PM 發表

鋁貭摺趟門如果做鋪定做以有的11016546
唔該師兄,就咁睇落本身個門都有框,姐係其實我都唔洗再買門框吧
我新屋全爆呀,改門位所以門框拆左

引用:
原帖由 kclaw2 於 2020-4-8 09:08 PM 發表

唔該師兄,就咁睇落本身個門都有框,姐係其實我都唔洗再買門框吧
你既趟門係木?定係金屬?

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-4-8 09:21 PM 發表

你既趟門係木?定係金屬?
鋁質推拉門

引用:
原帖由 kclaw2 於 2020-4-8 11:50 PM 發表

鋁質推拉門
咁原有門框又係鋁嗎?

整左木趟門
你全爆應該要

如果全爆,又唔想用框,可以叫泥水佬帖埋瓦出框位。

定做鋁質摺趟門以經有埋門框,裝框后咪叫泥水佬收口。

引用:
原帖由 kclaw2 於 2020-4-8 05:33 PM 發表

好似有少少貴,請問各位其實摺趟門需唔需要門框  ...
裝門框技術要求唔簡單,裝得唔好都幾煩

門同框分開兩個價.....框比門貴

門框可作保護同收口用

引用:
原帖由 kclaw2 於 2020-4-8 09:08 PM 發表

呢D鋁摺門一般系修系木門框上面,你有舊門框就可直接裝上
如果你無框又唔想造框,你做好瓨仔級咀牆身先裝.
我未見過人有人用水泥封呢個鋁摺門框.
呢D門入伙前先裝都重得.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]