• 瀏覽: 1,825
  • 回覆: 10
我一路都想搵隻女裝斯文少少既錶返工戴,不過睇咗好多牌子、好多隻都唔係好啱心水,budget $5000內,簡單款鋼錶,有冇人有推介?thx

精選汽車
citizen
tissot
hamilton
mido

唔想煩成日較錶就citizen既eco drive 或者入門瑞士brand石英款
hamilton 同 mido 自動錶要入AD r折或者買水貨先5k內

引用:
原帖由 symbio 於 2020-4-10 10:49 AM 發表

citizen
tissot
hamilton
mido

唔想煩成日較錶就citizen既eco drive 或者入門瑞士brand石英款
hamilton 同 mido 自動錶要入AD r折或者買水貨先5k內
中平價錶我會揀日本brand, CP值高, 我幾鐘意citizen d女仔錶款

引用:
原帖由 kristy6 於 2020-4-10 12:39 PM 發表

中平價錶我會揀日本brand, CP值高, 我幾鐘意citizen d女仔錶款
Hebe代言

引用:
原帖由 symbio 於 2020-4-10 10:49 AM 發表

citizen
tissot
hamilton
mido

係咪日本錶size會岩d?

引用:
原帖由 kenandben11 於 2020-4-10 01:33 PM 發表

Hebe代言

有冇圖睇下推介邊款?

引用:
原帖由 商界自信的OL 於 2020-4-10 03:54 PM 發表

有冇圖睇下推介邊款?

佢呢個款都幾多detail位, 平時番工or出街帶都得, cp值都幾高

引用:
原帖由 商界自信的OL 於 2020-4-10 03:53 PM 發表

係咪日本錶size會岩d?
唔係, size要睇錶既直徑同錶耳總長度同你隻手夾唔夾到
女裝斯文款通常28-36mm直徑都應該可以唔會over哂
日本錶賣價平d, citizen個機芯eco drive可以行十幾年唔洗換電,又準

cyma

日本牌子最抵玩啦, 女仔最鍾意. Seiko, Cititzen, Orient都啱喎.

$5000內budget 好多款簡到 推Armani女網錶 鍾意佢d款幾好睇

例子 AR11244 AR11129 etc... 

https://watchviva.com/  我係呢個度買 有找

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]