• 瀏覽: 2,318
  • 回覆: 19
窗口泠氣機,冇聲冇風出,只有擺動風向架。出了咩問題呢?

熱賣及精選
換機喇
冇風即系風扇唔行  若連基本維修常識都冇 就唔好諗自己整喇

引用:
原帖由 lucky2009 於 2020-4-9 11:24 PM 發表

如果風扇摩打或風扇起動電容壞咗就唔會轉,或風扇有雜物Kick住,會冇風出。另睇下壓縮機有冇製冷,扭最凍位置,鋁翅片會凍。

回覆 引用 TOP

換機把啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9chau12345 於 2020-4-9 11:36 PM 發表

換機喇

冇風即系風扇唔行  若連基本維修常識都冇 就唔好諗自己整喇
你的回覆冇用,也無建設性

引用:
原帖由 lucky2009 於 2020-4-9 11:24 PM 發表

樓主,幾多年機 ?

引用:
原帖由 lucky2009 於 2020-4-10 02:24 PM 發表

你的回覆冇用,也無建設性
申隻手入去推下把風扇,推到佢自己轉,夠建設性啦

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2020-4-10 03:19 PM 發表

隨時打斷手指

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胡姫爸爸 於 2020-4-10 03:19 PM 發表

用枝野liu可以啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-4-10 02:57 PM 發表

樓主,幾多年機 ?
3年,好少用,3年開吾到3個鐘。

如果你係大陸美X機,最大可能係風扇起動粒腊青電容壞咗,
出名唔耐用.
識就只開風,用手撥吓個豬籠,識轉就係,
另一可能係拋水圈俾外物卡住.試過打完風有筷子咁上吓樹枝插入,卡住拋水圈.
係帶電做,自已認為可以handle 才動手.否則搵人啦.

引用:
原帖由 kobe 於 2020-4-10 11:26 PM 發表

如果你係大陸美X機,最大可能係風扇起動粒腊青電容壞咗,
出名唔耐用.
識就只開風,用手撥吓個豬籠,識轉就係,
另一可能係拋水圈俾外物卡住.試過打完風有筷子咁上吓樹枝插入,卡住拋水圈.
係帶電做,自已認為可以handle 才動手.否則搵人啦. ...
Thx !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lucky2009 於 2020-4-10 07:42 PM 發表

3年,好少用,3年開吾到3個鐘。
既然 3年開吾到3個鐘.........咁就唔好整亦唔好換機喇

引用:
原帖由 空申飛 於 2020-4-10 11:38 PM 發表

既然 3年開吾到3個鐘.........咁就唔好整亦唔好換機喇
但現在有需要用

回覆 引用 TOP

正在玩野中

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]