• 瀏覽: 2,788
  • 回覆: 22
  • 追帖: 2
有時見d升盤同廚櫃枱面一體式咁整 好似幾靚  但我覺得用哩種石料做升盤  平時刀叉掉落去係米會好易崩石盤呢  還有咩缺點呢

熱賣及精選
引用:
原帖由 wckuong 於 2020-4-10 10:27 AM 發表

有時見d升盤同廚櫃枱面一體式咁整 好似幾靚  但我覺得用哩種石料做升盤  平時刀叉掉落去係米會好易崩石盤呢  還有咩缺點呢
一體式都係石盤,不小心亨裂咗要硬食,否則要連枱面都要换埋。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

升盤+廚櫃+枱面??
(注意: 連廚櫃)

咪可以與「成屋既牆都痴曬磚」相比美.....

周啟幫屋企feel

回覆 引用 TOP

即係哩種  易崩架?

引用:
原帖由 wckuong 於 2020-4-10 11:55 AM 發表

即係哩種  易崩架?
Wow, 方角.

圓角或者仲考慮.

回覆 引用 TOP

無縫石可以造圓角。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wckuong 於 2020-4-10 10:27 AM 發表

怕崩石盤, 用石英石面, 用不秀鋼 台面。
柜体用木/ 鋼/不秀鋼

现在的人抱怨太多,感恩太少;要求太多,给予太少;总是期望被理解,却不能理解别人;总是希望别人多为自己着想,却不懂得换位思考!
引用:
原帖由 ginger.333 於 2020-4-10 12:57 PM 發表

怕崩石盤, 用石英石面, 用不秀鋼 台面。
柜体用木/ 鋼/不秀鋼
https://g-search3.alicdn.com/img/bao/uploaded/i4/i1/3194240238/TB25.KneHGYBuNjy0FoXXciBFXa_!!3194240238.jpg_230x230.jpg_.webphttps://img.alicdn.com/imgextra/i3/ ...
石英石係米唔會崩  人造石先會?

引用:

獨立好 d ........stainless steel 較耐用

引用:
原帖由 wckuong 於 2020-4-10 12:58 PM 發表

石英硬度,密度都比人造石高,正常無咁易崩!但唔可以排除有ㄧ樣叫[有咁啱得咁橋]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wckuong 於 2020-4-10 12:58 PM 發表

一樣會崩㗎,不過機會細啲

回覆 引用 TOP

用耐咗一撻撻顏色的,不建議

回覆 引用 TOP

變舊咗就冇不鏽鋼咁襟睇

回覆 引用 TOP

引用:

你裝修? 或更換廚柜?

我的石面都裂七彩了。
想拆除旧柜,  找合適fit 呎寸算數。(煮食炉+星盆柜)。人性化D。
N年再換過。

電能煮食是新潮流。 需要廚房家電收納柜/架。高身多层柜。

高身柜+高雪柜。矮冰箱 (海味干貨) 煲湯料+洗衣机+

廚房電氣化 - 咩鍋, 咩煲, 全是不粘鍋。洗刷就用得。easy clean

现在的人抱怨太多,感恩太少;要求太多,给予太少;总是期望被理解,却不能理解别人;总是希望别人多为自己着想,却不懂得换位思考!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]