• 瀏覽: 5,595
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1
想換架Tesla, 但屋企無位充電
用家可否指點下如果要靠出街充會唔會好難搞?多謝指教

回覆 引用 TOP

精選汽車
睇你返工地方有無時租/日泊停車場有充電位, 如果返工地方有得充電, 我覺得屋企無得充電都可以考慮

引用:
原帖由 mugqq 於 2020-4-17 09:39 PM 發表

睇你返工地方有無時租/日泊停車場有充電位, 如果返工地方有得充電, 我覺得屋企無得充電都可以考慮
請問師兄係揸緊Tesla?你都係屋企無充電位嗎?出街充會唔會成日要等位?

引用:
原帖由 豬緩 於 2020-4-17 09:41 PM 發表

請問師兄係揸緊Tesla?你都係屋企無充電位嗎?出街充會唔會成日要等位?
我無揸緊電車, 想轉, 不過問過屋苑管理處可以自己搵公司拉電線(要$3萬)裝充電器, 仲要要交5萬按金, 管理費每月要加多$2000, 計過唔著數, 如果返工地方有得充電, 我覺得可以接受

引用:
原帖由 mugqq 於 2020-4-17 10:11 PM 發表

我無揸緊電車, 想轉, 不過問過屋苑管理處可以自己搵公司拉電線(要$3萬)裝充電器, 仲要要交5萬按金, 管理費每月要加多$2000, 計過唔著數, 如果返工地方有得充電, 我覺得可以接受 ...
但師兄有無了解過你公司附近充電會唔會要等位

引用:
原帖由 豬緩 於 2020-4-17 10:15 PM 發表

但師兄有無了解過你公司附近充電會唔會要等位
我九龍東時租停車場大把充電位, 唔使排隊, 講緊要排隊係Tesla super charge唔使錢嗰啲充電站, 用錢解決到既問題就唔係問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mugqq 於 2020-4-17 22:11 發表

我無揸緊電車, 想轉, 不過問過屋苑管理處可以自己搵公司拉電線(要$3萬)裝充電器, 仲要要交5萬按金, 管理費每月要加多$2000, 計過唔著數, 如果返工地方有得充電, 我覺得可以接受 ...
咁辣嘅

引用:
原帖由 傷女皇 於 2020-4-18 10:46 AM 發表

咁辣嘅
老牌新雄雞樓, 啟性管理, 要駁管理處電位拎電, 用管理費$2000代替你用電量, 講到尾係唔想太多電車充電, 以免佢要掉一大舊錢出黎upgarde全個屋苑電力系統

引用:
原帖由 mugqq 於 2020-4-18 22:04 發表

老牌新雄雞樓, 啟性管理, 要駁管理處電位拎電, 用管理費$2000代替你用電量, 講到尾係唔想太多電車充電, 以免佢要掉一大舊錢出黎upgarde全個屋苑電力系統 ...
咁又唔著數啵
比佢食返哂

引用:
原帖由 傷女皇 於 2020-4-18 10:10 PM 發表

咁又唔著數啵
比佢食返哂
所以地橙商管理公司無死錯人, 收返你管理費多過你自己充電電費, 你裝充電頭就賺突你管理費$2000(電費最多2~3百蚊), 你唔裝就中正佢心意, 公就佢贏字就你輸, win win situation

引用:
原帖由 mugqq 於 2020-4-19 07:24 發表

所以地橙商管理公司無死錯人, 收返你管理費多過你自己充電電費, 你裝充電頭就賺突你管理費$2000(電費最多2~3百蚊), 你唔裝就中正佢心意, 公就佢贏字就你輸, win win situation ...
如果咁樣揸hiace算

每個月$2000
揸咁耐比足咁耐
有機會再加價
老西都唔制

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mugqq 於 2020-4-18 10:04 PM 發表

老牌新雄雞樓, 啟性管理, 要駁管理處電位拎電, 用管理費$2000代替你用電量, 講到尾係唔想太多電車充電, 以免佢要掉一大舊錢出黎upgarde全個屋苑電力系統 ...
比多二千,不如用來入油好過啦,用電車價買油車!萬已經是高級行政坐駕

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

暫時電車配套及充電時間尚未完善.....過多幾年可能再普及才想

回覆 引用 TOP

一早講左電車唔係平,岀去叉要俾停車場,屋企有我就算唔計裝,其實電費都要3亳幾一公里,整架leaf,成架細車又無天窗要成三十個扣左稅,同size油車二十萬,細車八亳咁上下一公里,根本買電車就on9,係街度見度成球tes能,心諗又俾美國佬呃,好好笑

配套又唔夠,無電搵位叉,心驚膽戰,車,唔係咁玩既

回覆 引用 TOP

主題標籤 #tesla
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]