• 瀏覽: 2,615
  • 回覆: 27
如果公司batch job 好亂又多。有冇方法解決。

Mainframe 上行?

回覆 引用 TOP

推倒重來
引用:
原帖由 12445 於 2020-4-22 08:04 PM 發表

回覆 引用 TOP

請問如何亂法? 現在是如何控制和管理那些 batch jobs?

回覆 引用 TOP

你公司請你返來唔係要你自己解決?
上來問?

樓主個位做乜唔講, 點亂點多又唔講就問人點解決?
如果佢係operator 都唔輪到佢解決, 佢只能按procedure 去做.
引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2020-4-23 10:58 AM 發表

你公司請你返來唔係要你自己解決?
上來問?

引用:
原帖由 java2 於 2020-4-23 11:49 AM 發表

樓主個位做乜唔講, 點亂點多又唔講就問人點解決?
如果佢係operator 都唔輪到佢解決, 佢只能按procedure 去做.
通常舊人做落一定亂,因為係咁改同加,
所以新接手既要consolidate..

回覆 引用 TOP

Batch job 又多又亂,梗係搵七哥解決喇!其次就梗係揾渣華板友,如果唔係試下 smartboy 板友都得。唔通島主識自己解決咩。  

泊島主碼頭或拍島主馬屁都係解決方法
引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-4-23 06:18 PM 發表

Batch job 又多又亂,梗係搵七哥解決喇!其次就梗係揾渣華板友,如果唔係試下 smartboy 板友都得。唔通島主識自己解決咩。  

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-4-23 06:18 PM 發表

呢度最勁就係j版友 梗係等佢出嚟露兩手啦

引用:
原帖由 java2 於 2020-4-23 07:16 PM 發表

泊島主碼頭或拍島主馬屁都係解決方法

你知得太多,小心俾人滅口。  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smartboy123 於 2020-4-23 08:07 PM 發表

呢度最勁就係j版友 梗係等佢出嚟露兩手啦
J板友露兩手,從此大家懷疑一掃而空。   

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 12445 於 2020-4-22 08:04 PM 發表

即使又亂又多,但如果夜晚行得曬第二朝user又用到機咁又何需理會?

回覆 引用 TOP

其實Batch job 又多又亂好易搞, 樓主到時行少幾個job公司自然會解決...樓主
引用:

引用:
原帖由 java2 於 2020-4-23 10:54 PM 發表

其實Batch job 又多又亂好易搞, 樓主到時行少幾個job公司自然會解決...樓主

樓主寫定三封信,乜嘢問題都解決到啦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]