• 瀏覽: 2,937
  • 回覆: 15
想買隻白色膠gshock  (NASA個款)
但又驚好快變黃 一拍落白色衫即感覺殘左

回覆 引用 TOP

一兩年氧化變黃好正常~

原帖由 billgate1973_b 於 2009-8-23 07:21 PM 發表
'low b guy'.
i graud. from hku.
how about y0u?  kowloon u?

回覆 引用 TOP

隻G 10年前買,依家叉返電,都冇黃
果時D人介紹D貴錶,我覺伏伏地冇跟佢地介紹
入左隻冷門野
有時D野冷門唔緊要,自己喜歡先重要
我仲咩要越買越貴?
錢係自己,唔係人地,點解要人地介紹我玩?
點解唔自己話事去時間狼睇中邊隻就買邊隻?
可能我有D冒昧,唔一定要聽論壇D人講嫁
人地想做生意,相信係有傭收先介紹你玩邊隻
人地賣廣告係論壇做成幾多單有人工的

回覆 引用 TOP

潮流不嬲望落靚自然有人跟,ED就係潮流!
唔係越貴越多人跟,
越貴反而冇人跟

回覆 引用 TOP

要有自己STYLE,覺得靚先好買,
從來唔跟明星著衫,
因為人地一定唔會比你撞到款,
你要知,唔比人撞到款GA野,個價錢係唔係較貴?
只要襯到,覺得件野靚,依D就係屬於自己GA潮流!
而人地覺得靚好睇,而著,依D係人地GA潮流!
自小讀美術,難道一定要貴先靚嗎D野?唔係咁的
平GA一樣可以用到10幾年

回覆 引用 TOP

我唔係追潮流根本,
我係馮我喜好,去買
當玩具!咁去玩D新野,
之後就有人跟啦
我追求係玩樂,所以唔洗花好多錢
因為我果D買到的,都係平常百姓買得起的
自然成左個潮流!
別人睇到,又幾好睇WO!襯到WO!就變潮流了

回覆 引用 TOP

我呢隻超過十年淨係錶帶內少少變黃

引用:
原帖由 fireckc 於 2020-4-28 10:39 PM 發表

我呢隻超過十年淨係錶帶內少少變黃 11084705
夏天我咁大汗一定好黃....

回覆 引用 TOP

買ED G-SHOCK錶,要有TOUCH SOLAR先好買
冇哂電都唔怕

E+ G-SHOCK都唔興跳字啦,
新款果D全部有針
30年前果時係跳字為主玩G-SHOCK
依家好似手錶咁用2枝針了顯示時間!
唔同哂嫁啦

回覆 引用 TOP

白色膠,見光日子耐左就黃

回覆 引用 TOP

白色遲早會黃,無計

引用:
原帖由 reprazent 於 2020-5-4 01:48 AM 發表

白色遲早會黃,無計
新出嗰隻NASA都係全白,都係遲早黃

回覆 引用 TOP

其實你地返地盤冇得講啦,要長期對住太陽,咪黃囉
好似我咁返OFFICE GA!邊度會見到太陽嫁,邊度會黃嫁

引用:
原帖由 01578274327002 於 2020-5-8 04:52 AM 發表

其實你地返地盤冇得講啦,要長期對住太陽,咪黃囉
好似我咁返OFFICE GA!邊度會見到太陽嫁,邊度會黃嫁
小弟愚見,
白色膠長時間係會變黃,多曬太陽會快d,少晒會慢d,白變黃因素除咗紫外光,氧化係其一,唔知啱唔啱

回覆 引用 TOP

可能而家科技好咗,物料改良了,不容易老化變色,總之鍾意就買,唔使理佢若干年後變黃,邊有野永恆不變㗎!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]