• 瀏覽: 1,496
  • 回覆: 35
熱賣及精選
引用:
原帖由 東莞臘腸 於 2020-4-29 09:32 PM 發表

資訊:
個資訊已經Out 曬了,有冇啲新啲?

今次想先睇臘腸兄用什麼作用神?

引用:
原帖由 東莞臘腸 於 2020-4-29 11:40 PM 發表

玄力兄你好,我用子孫爻為用神,不知適合否?因為直覺足球賽事為人帶來娛樂。
而所知,英國人真係好重視足球賽事,果邊的一般人真係較少娛樂,好多人都入場看賽事,死慳死扺淨錢買票入場。
所以當地人支持果隊輸波球迷而出現打鬥事件是非常普遍,因太投入。。
我暫時看到要入秋後方能恢復賽事,但亦都不能全國性開通,同埋球員的收入大減。
分分鐘要停到下個球季都未定。 ...
有考慮過子孫,理由跟臘腸兄差不多。

今次真係要用探索硏究的精神,比較係新的領域

明天再討論。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東莞臘腸 於 2020-4-29 09:15 PM 發表

最快要9或10月後先有較確實開賽時間表。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東莞臘腸 於 2020-4-29 09:15 PM 發表

8月中!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東莞臘腸 於 2020-4-29 11:40 PM 發表

玄力兄你好,我用子孫爻為用神,不知適合否?因為直覺足球賽事為人帶來娛樂。
而所知,英國人真係好重視足球賽事,果邊的一般人真係較少娛樂,好多人都入場看賽事,死慳死扺淨錢買票入場。
所以當地人支持果隊輸波球迷而出現打鬥事件是非常普遍,因太投入。。
我暫時看到要入秋後方能恢復賽事,但亦都不能全國性開通,同埋球員的收入大減。
分分鐘要停到下個球季都未定。 ...
相信幾十年來冇人需要咁占😂

除了子孫為消閒娛樂外,兄弟為競爭、競技,亦可比喻英超聯賽。

引用:
原帖由 東莞臘腸 於 2020-4-30 05:04 PM 發表

呢的吳吉利的事幾十年總有一鑊甘甘地發生,循環咁。
假如我起卦時用了子孫爻為用神,斷出來的事會否不準?

若果是斷兩隊作賽,我會參考兄弟爻為防守力,妻財爻為入球數多少,子孫爻為進攻力,父母爻為某隊是否出現賠率不斷增熱的現象。在這些六親地支臨世或應或生世或應所出現的應驗度中,兄弟爻防守力在過去我投注的經驗裡是比較高些,在這情況裡入球數據推斷似偏向入球少,當然也要看對家的爻是否偏向劣勢?當然以上的 ...
首先我唔一定啱,既然幾十年不遇,亦沒有參考卦例可言。

至於你的例子是占對賽勝負,世應為主要參考,相信問事類別唔係好同。

呢個卦有啲特別情況,相信用子孫或兄弟為用神,預測應期分別不大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東莞臘腸 於 2020-5-1 07:00 PM 發表

最新消息報導:各英超球隊想在6月8日開賽,完成餘下賽事。但利物浦巿長擔心因巿民聚集會引發疫情爆發,建議應取消本季餘下所有賽事。
News 話佢地今日會再開會,討論6月重開,等多日睇吓新消息先。

純個人感覺今季應該唔會再開,對原本榜尾降班膽有著數

回覆 引用 TOP

昨天會議後,應該沒有任何重開決定或更新可能性日期。有興趣可再估幾時重開英超。

引用:
原帖由 東莞臘腸 於 2020-5-2 05:17 PM 發表

噢。
謝謝玄力兄,再看看支卦。
如果現在都沒有決定,相信8 Jun 重開機會極微,總有些業界或球員不想冒風險重開賽事。

從卦象看,首選申或戌月/日,例如23 Aug,次選亥月/日英超比賽重開。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]