• 瀏覽: 115,127
  • 回覆: 1,391
  • 追帖: 12
你哋加油,我都做緊化療,打緊第七針劑量,總共八針。
我開頭打化療,第一隻藥反胃想嘔情況嚴重啲,托賴係飲嗰隻營養奶又真係舒緩到,起碼到目前為止我都無影響體重,暫時順利不過我同你哋唔同,我係三陰性乳癌2b

引用:
原帖由 Aaliyah 於 2020-5-4 06:57 AM 發表

我上星期都是第一次見腫瘤科,你預咗今天要4-5小時在醫院,因為又要見醫生,又要做一些檢驗,又要見資深護士,她會在化療期間退進你個case, 你有乜問題可以問她, 她會詳細解釋俾你聽。我哋一齊努力加油💪🏻
我都諗住買假髮,你在那裏買? ...
我係北角電車總站、對面有一間買飾物。
長$130、短$120。揀咗個中長度、老板話收我$120。
就咁帶好唔自然。加頂帽好似好好多。

引用:
原帖由 真兒 於 2020-5-4 07:33 AM 發表

你哋加油,我都做緊化療,打緊第七針劑量,總共八針。
我開頭打化療,第一隻藥反胃想嘔情況嚴重啲,托賴係飲嗰隻營養奶又真係舒緩到,起碼到目前為止我都無影響體重,暫時順利不過我同你哋唔同,我係三陰性乳癌2b ...
你有無脫髮情況。是否都係要帶假髮。
天氣開始熱、我到時都唔知會否帶假髮。可能到時帶頂帽算。

引用:
原帖由 馬路捉心事 於 2020-5-4 07:57 AM 發表

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬路捉心事 於 2020-5-4 07:57 AM 發表

我這一兩天會去買,不過我會在脫髮前將頭睇光,因我長髮如一把一把的脫髮,我會很傷心很難受😢

引用:
原帖由 馬路捉心事 於 2020-5-3 10:43 PM 發表

ok 謝謝你
原來我誤會咗😅
不過都多謝你。
冇問題,你要加油成功在望 各位都要加油啊!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aaliyah 於 2020-5-4 12:32 PM 發表

我這一兩天會去買,不過我會在脫髮前將頭睇光,因我長髮如一把一把的脫髮,我會很傷心很難受😢
人生無幾何光頭、當多個經歷。😅
而且假髮都幾靚、係頭頂位置假啲。

回覆 引用 TOP

剛剛見咗醫生。
佢話今日驗血、明日睇報告、
如無意外後日化療。
會做6針、三星期一針。
過程總算順利。

引用:
原帖由 馬路捉心事 於 2020-5-4 03:26 PM 發表

剛剛見咗醫生。
佢話今日驗血、明日睇報告、
如無意外後日化療。
會做6針、三星期一針。
過程總算順利。
加油樓主 要堅強  一定會好返的!

樓主在邊區做?好快手👍

引用:
原帖由 不基肥沃的馬桶 於 2020-5-4 03:45 PM 發表

加油樓主 要堅強  一定會好返的!
多謝你😄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Aaliyah 於 2020-5-4 04:23 PM 發表

樓主在邊區做?好快手👍
東區醫院
你呢?

QE, 我這星期五驗血,下星期一做。願你繼續順順利利,大家互相鼓勵,好快就會好返。

引用:
原帖由 馬路捉心事 於 2020-5-4 04:25 PM 發表

東區醫院
你呢?
Hello, 我都係東區醫院做緊化療, 黎緊星期五會打第4針, 共打6針

引用:
原帖由 Aaliyah 於 2020-5-4 04:49 PM 發表

QE, 我這星期五驗血,下星期一做。願你繼續順順利利,大家互相鼓勵,好快就會好返。
Aaliyah 有你一句互相鼓勵。
真係好窩心。多謝你。😄

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]