• 瀏覽: 11,775
  • 回覆: 111
轉載 ~https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200503/bkn-20200503034826044-0503_00822_001.html

西九龍總區交通部特遣隊,巡經長沙灣青山道與大南西街交界,發現接近20部私家車停在路旁。其時有部分車輛尚坐有司機,惟見警員出現,隨即紛紛棄車逃去。調查期間,發現當中一輛未有鎖門的私家車疑套上假牌,車內亦搜出多套不同號碼的車牌,涉嫌行使虛假文書,交由刑事調查隊跟進。                                                

警員在場查看後,懷疑有15部車輛涉嫌非法改裝,被拖返汽車扣留中心候驗。警方將會一連數日,針對汽車「響喉」發出噪音,並對他人構成滋擾採取連串打擊行動。                                                
一輛辣跑被拖走。(梁國雄攝)
私家車死氣喉疑非法改裝。(梁國雄攝)
另一輛私家車被拖走。(梁國雄攝)
警員檢查其中一輛私家車引擎。(梁國雄攝)

改裝又套假牌,大家又要去食草草啦!

精選汽車
個標題係
針對車輛「響喉」“擾民警”截16私家車涉改裝及套假牌

方向報真係。。。

你有你嘅精彩人生,我有我嘅燦爛輝煌
引用:
原帖由 jumboleung 於 2020-5-3 09:30 AM 發表

轉載 ~https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200503/bkn-20200503034826044-0503_00822_001.html

西九龍總區交通部特遣隊,巡經長沙灣青山道與大南西街交界,發現接近20部私家車停在路旁。其時有部分車輛尚坐有司機,惟見警員出現,隨即紛紛棄車逃去。調查期間,發現當中一輛未有鎖門的私家車疑套上假牌,車內 ...
根本你響街見到的扒街改左響喉就可以抄佢車牌用免費999郵簡(郵局可取),匿名寄去警方捉佢老板驗車啦

嘈L住晒,一早要拉人拖車啦

引用:
原帖由 smchkman 於 2020-5-3 11:30 AM 發表

根本你響街見到的扒街改左響喉就可以抄佢車牌用免費999郵簡(郵局可取),匿名寄去警方捉佢老板驗車啦
係咪所有響喉都係非法?我真係好想投訴,噪鵑都冇佢地咁煩

靚車都冇所謂, 最慘係D爛鬼車, 把聲就大, 行到行喎到, 影響市容

引用:
原帖由 冇希望 於 2020-5-3 02:25 PM 發表

靚車都冇所謂, 最慘係D爛鬼車, 把聲就大, 行到行喎到, 影響市容
10架有9架好嘈個D都係爛鬼前7

個D自卑心強既人買唔起超跑..

唔識字既人先會去做記者

回覆 引用 TOP

亂響長hon又有咩方法告司機呢?

引用:
原帖由 tungsingyiuyeu 於 2020-5-3 02:38 PM 發表

10架有9架好嘈個D都係爛鬼前7

個D自卑心強既人買唔起超跑..
都吾一定 ... 火炭 有好多車房 都 出好多 大聲 拉利、林寶、野馬 ... 當然 26 都吾少 ... 遲D 火炭區 入伙 吾知有無人投訴 ... 小弟返工就吾理咁多 因根本 政府 就吾理,原因當然 九成九 係 問題影響吾到 D 高官 / 有錢人 ... 但對小市民真係好煩 ... ...

台灣 都有 自動捉 車輛噪音 技術 ... 自動追聲影相 ... 叫去驗車 ... 因台灣太多 改喉 26 ... 香港 都吾弱

我的世界:
鐘錶網
響喉有什麼好處?

引用:
原帖由 auceo 於 2020-5-3 06:56 PM 發表

響喉有什麼好處?
玩響喉一D好處都無,我就唔識欣賞,
玩深喉好過啦

柴灣道入石澳,每到56日晚都 嘈喧巴閉

引用:
原帖由 一風堂 於 2020-5-3 07:38 PM 發表

玩響喉一D好處都無,我就唔識欣賞,
玩深喉好過啦
深喉?搞基。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]