• 瀏覽: 5,378
  • 回覆: 13
本來諗住Budget 10萬內,但怕唔識睇二手車,同時又想慳油d,唔知點選擇

PM me PM me PM me
ask me out

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 21

1. Bmw118i

4 (19.05%)

2. Bmw x1

3 (14.29%)

3. Toyota Prius

4 (19.05%)

4. Benz a200

10 (47.62%)

想慳油揀Prius

回覆 引用 TOP

要慳一定PRIUS喎..但舊電一打柴就貴過晒你慳個筆..所以假日牌我唔建議啦~
118同A200我會揀A200..SPECS差不多但A仔內外都型過118..
X1個定位又唔同左..大左少少..如果你多野放就只好諗X1..

獨孤一注
假日司機?即係要載人,五人一定係A200, 後排鬆少少。118i 同 X1 會窄D,少於四人才好考慮

引用:
原帖由 mcse2k_i 於 2020-5-9 07:16 AM 發表

假日司機?即係要載人,五人一定係A200, 後排鬆少少。118i 同 X1 會窄D,少於四人才好考慮
X1後面窄過A200?

引用:
原帖由 north 於 2020-5-9 08:56 PM 發表

X1後面窄過A200?
舊款X1係後驅,中間有條軸,後座三人會比較窄

引用:
原帖由 north 於 2020-5-9 08:56 PM 發表

X1後面窄過A200?
唔會闊得幾多

回覆 引用 TOP

舊款X1有柴油引擎, 但假日車慳得幾多........我會選A200, 無論外內都靚D.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mcse2k_i 於 2020-5-9 10:18 PM 發表

舊款X1係後驅,中間有條軸,後座三人會比較窄
謝回應舊款係今代未facelift?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KojiroFuuma 於 2020-5-7 06:45 PM 發表

要慳一定PRIUS喎..但舊電一打柴就貴過晒你慳個筆..所以假日牌我唔建議啦~
118同A200我會揀A200..SPECS差不多但A仔內外都型過118..
X1個定位又唔同左..大左少少..如果你多野放就只好諗X1.. ...
師兄知唔知Prius換大電幾錢?😁

引用:
原帖由 MARUCSY 於 2020-5-17 10:18 發表

師兄知唔知Prius換大電幾錢?😁
Prius唔知,我問過新個架chr話換電2萬5左右

獨孤一注

回覆 引用 TOP

A200 後面好窄喎、二且避震firm 到呢,坐過就知乜事,除118Ii,上面三部車我都擁有過兩年以上(不過唔係A200),坐過我車嘅朋友話,唔再坐A仔。其他車無乜投訴。要平就X1 油渣,易打理,但車價貴,一缸油打滿減價後300蚊倒。外形就A仔靚啲,但車仔細細,如要接載家人就唔好諗啦,但的確最好揸係佢,飛得下,118唔知,未揸過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dajackass 於 2020-5-4 03:29 PM 發表

本來諗住Budget 10萬內,但怕唔識睇二手車,同時又想慳油d,唔知點選擇
如果星期六日揸,慳油慳得幾多

---

回覆 引用 TOP

A仔

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]