• 瀏覽: 4,610
  • 回覆: 28
架貨車我老公,仲有30個月供,老公入左院架車擺左係度,bb又就出世,想賣咗佢減輕開支,有冇ching可以指教下可以點做,買入時約40萬,上網睇得返20萬左右,問過銀行唔可以轉名續供🥺,謝謝解答

精選汽車
用私人貸款先贖會再賣車

引用:
原帖由 kawainet 於 2020-5-5 04:05 PM 發表

用私人貸款先贖會再賣車
即係一定要借錢贖車?但唔想呢個方案🥺

引用:
原帖由 ssbag 於 2020-5-5 10:26 PM 發表

咁咪自己俾錢贖會囉~

回覆 引用 TOP

問車會要幾錢贖會攞牌簿, 最理想就係搵到買家 現金交易! 但係應該好難搵到水魚未過戶就大拿拿一舊錢現金過你手贖會......... 萬一你贖咗會又唔過戶就吹你唔脹.....

回覆 引用 TOP

你冇牌薄好難搵人接

939, ES8

回覆 引用 TOP

仲有三十個月,月供幾多?如果總數接近市價廿萬,不如值接斷供,由得財務拖部車去拍賣!不過拍賣唔夠填數可能會再追你尾數,而且信貸評級會花咗,第時借錢會好難
所以建議你都係上網搵買家,搵到買家值接說明有車會,要先贖會再轉名

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ssbag 於 2020-5-5 10:26 PM 發表

如果有樓,搵樓按財仔,借錢出來贖車會,賣完車再還返樓按條數,利息每日計都有
所以先搵買家,再搵樓按財仔,配合到三幾日攪掂都係比幾日息

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
一係平市價20%照放上網賣,講明有會未續
,買家要一筆過比現金
一係放比車行,不過可能得返市價6-7折

引用:
原帖由 bbq323 於 2020-5-6 06:01 PM 發表

如果有樓,搵樓按財仔,借錢出來贖車會,賣完車再還返樓按條數,利息每日計都有
所以先搵買家,再搵樓按財仔,配合到三幾日攪掂都係比幾日息
咪𠹌靠害財仔按樓利息貴過架車,而家賣車仲有成三十期會要供嘅,賣左都係打個和分分鐘蝕少少即是送比人,直接轉名比下家續供最簡單。

引用:
原帖由 出入野性的P圖 於 2020-5-6 09:06 PM 發表

咪𠹌靠害財仔按樓利息貴過架車,而家賣車仲有成三十期會要供嘅,賣左都係打個和分分鐘蝕少少即是送比人,直接轉名比下家續供最簡單。
樓主講咗車會唔比轉名啦!財仔利息貴,幾日利息有幾貴呀?
睇野睇一半

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
引用:
原帖由 bbq323 於 2020-5-6 09:08 PM 發表

樓主講咗車會唔比轉名啦!財仔利息貴,幾日利息有幾貴呀?
睇野睇一半
財仔除利息外有手續費,用樓來押借得無人彩你。

回覆 引用 TOP

多謝大家回覆,我哋兩公婆冇物業,睇嚟斷供係唯一方案🥺

引用:
原帖由 ssbag 於 2020-5-6 09:34 PM 發表

多謝大家回覆,我哋兩公婆冇物業,睇嚟斷供係唯一方案🥺
拍賣吾夠數都可能要補差價,輸幾多吾知

939, ES8

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kawainet 於 2020-5-6 07:08 PM 發表

一係平市價20%照放上網賣,講明有會未續
,買家要一筆過比現金
一係放比車行,不過可能得返市價6-7折
賣比車行!市價五折都比多你,人地要交租請人,你估開支細!
反而斷供,拍賣,部車企理既,市價八折都有機,
補二成產價,最多蝕三,四萬

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]