• 瀏覽: 16,115
  • 回覆: 102
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 小豬2016 於 2020-5-17 09:34 AM 發表

你想講乜嘢呢請問,就算佢哋有感染都只係輸入,同本地個案無關
首先,有不少個案係14日後先至發病,到時他們已改做居家隔離了;再者,同佢哋做檢測的工作人員是否有意外感染機會呢!所以潛在風險總是有的。

我都希望一切安好!

回覆 引用 TOP

乜都係假只要人人認真配戴口罩洗手,基本上我睇唔到有任何證據證明本地會爆發大型感染

回覆 引用 TOP

其實港澳疫情大致已受控,可以相互解禁一個期限,若冇輸入病毒便陸續解封埋珠海深圳等地

引用:
原帖由 kenny1032 於 2020-5-17 12:11 PM 發表

其實港澳疫情大致已受控,可以相互解禁一個期限,若冇輸入病毒便陸續解封埋珠海深圳等地
如果唔使隔離14日去下澳門玩番兩日一夜叉叉電都好

引用:
原帖由 小豬2016 於 2020-5-17 12:57 PM 發表

如果唔使隔離14日去下澳門玩番兩日一夜叉叉電都好
一定要LA!好悶

回覆 引用 TOP

戴口罩洗手洗手大家記住,唔好又再嚟多一單婆仔事件呀。今日係第四日本地零確診頂住呀

引用:
原帖由 小豬2016 於 2020-5-19 02:40 PM 發表

戴口罩洗手洗手大家記住,唔好又再嚟多一單婆仔事件呀。今日係第四日本地零確診頂住呀
OH!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小豬2016 於 2020-5-7 07:50 PM 發表

今日已經係第18日零個案!
只要keep住去到6月7號,強制隔離絕對可以取消
嗰陣時刊憲係為期三個月,6月7號應該唔可能。

引用:
原帖由 酒店狂野的甩頭 於 2020-5-21 04:08 AM 發表

嗰陣時刊憲係為期三個月,6月7號應該唔可能。

澳門係中國以外地區
外國

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-5-21 06:01 AM 發表

澳門係中國以外地區
外國
呢個我明白點解,因為佢喺另一個討論區見到我講緊HKExpress會喺6月19號將會逐步恢復航班(日本), 而我又講香港澳門呢邊係6月7號因為呢度嘅topic澳門係6月7號,所以我喺嗰度又寫6月7號,咁佢就整咗呢段嘢出嚟...跟住佢又見到我有呢個topic冇睇清楚呢度係講(澳門)就衝咗入嚟post

引用:
原帖由 小豬2016 於 2020-5-21 06:58 AM 發表

呢個我明白點解,因為佢喺另一個討論區見到我講緊HKExpress會喺6月19號將會逐步恢復航班(日本), 而我又講香港澳門呢邊係6月7號因為呢度嘅topic澳門係6月7號,所以我喺嗰度又寫6月7號,咁佢就整咗呢段嘢出嚟...跟住佢又見到我有呢個topic冇睇清楚呢度係講(澳門)就衝咗入嚟post ...
冇錯就係睇吓睇吓出錯咗post

回覆 引用 TOP

今日係連續【第七日】本地零

回覆 引用 TOP

....如果

回覆 引用 TOP

之前睇新聞係咪話會先開放澳門同香港? (即係返大陸仲要隔離)
其實有無人識藍議員,幫忙推動港澳無隔離通關?

支持警察嚴正執法!
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2020-5-23 12:31 PM 發表

之前睇新聞係咪話會先開放澳門同香港? (即係返大陸仲要隔離)
其實有無人識藍議員,幫忙推動港澳無隔離通關?
我就認為會先開放澳門-珠海(現在移工已可在規定下由珠海入澳工作),至於澳門-香港希望七月啦!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]