• 瀏覽: 2,322
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
本主題由 暗之陽 於 2020-5-31 10:23 PM 提升
第56屆百想藝術大賞將於6月5日舉行。歡迎大家一同討論。

入圍名單
作品賞
山茶花開時 (KBS2)
愛的迫降 (tvN)
金牌救援 (SBS)
屍戰朝鮮2 (Netflix)
富豪辯護人 (SBS)

導演賞
金成允 (JTBC 梨泰院Class)
毛完日 (JTBC 夫婦的世界)
李政孝 (tvN  愛的迫降)
鄭東允 (SBS 金牌救援)
車榮勳 (KBS2 山茶花開時)

劇本賞
金露莉 (SBS 富豪辯護人)
朴智恩 (tvN  愛的迫降)
李新華 (SBS 奇蹟拍檔)
李祐汀 (tvN  機智的醫生生活)
林尚春 (KBS2 山茶花開時)

藝術賞
金南錫、劉建熙 (屍戰朝鮮2/VFX)
金智秀 (很便宜,千里馬超市/美術)
朴成日 (梨泰院Class/音樂)
朴智賢 (劉QUIZ ON THE BLOCK/VJ 攝影)
鄭延旭 (大逃脫3/美術)

男子最優秀演技賞
姜河那 (KBS2 山茶花開時)
南宮珉 (SBS 奇蹟拍檔)
朴敘俊 (JTBC 梨泰院Class)
朱智勛 (SBS 富豪辯護人)
炫彬   (tvN 愛的迫降)

女子最優秀演技賞
孔曉振 (KBS2 山茶花開時)
金惠秀 (SBS  富豪辯護人)
金喜愛 (JTBC 夫婦的世界)
孫藝真 (tvN  愛的迫降)
李知恩 (tvN  德魯納酒店)

男子助演賞
金永敏 (JTBC 夫妻的世界)
楊慶元 (tvN  愛的迫降)
吳正世 (KBS2 山茶花開時)
劉在明 (JTBC 梨泰院Class)
全錫浩 (SBS  富豪辯護人)

女子助演賞
權娜拉 (JTBC 梨泰院Class)
金善映 (tvN 愛的迫降)
徐智慧 (tvN 愛的迫降)
孫淡妃 (KBS2 山茶花開時)
廉慧蘭 (KBS2 山茶花開時)

男子新人賞
金康勳 (KBS2 山茶花開時)
安普賢 (JTBC 梨泰院Class)
安孝燮 (SBS  浪漫醫生金師傅2)
邕聖祐 (JTBC 18歲的瞬間)
李宰旭 (MBC  偶然發現的一天)

女子新人賞
金多美 (JTBC 梨泰院Class)
田美都 (tvN  機智的醫生生活)
全汝彬 (JTBC MELO的體質)
鄭知蘇 (tvN  謗法)
韓素希 (JTBC 夫婦的世界)

綜藝作品賞
MBC《幫我找房子吧》
MBC《玩什麼好呢? 》
SBS《美味的廣場》
TV朝鮮《明日是Mr.Trot》
tvN《新西遊記外傳》

教育作品賞
KBS 1TV《DOCU Insight-Archive Project Modern Korea》
tvN《最近書店:為你讀書》
EBS《Giantpeng TV》
MBC《PD手冊-監察記者團》。
SBS《SPECIAL- Ssi-Dol Yohan Yonghyun》

藝能賞

金成柱 TV朝鮮《明天是Mr.Trot》
金希澈 JTBC《認識的哥哥》
文世允 KBS2《兩天一夜第四季》
劉在錫 MBC《玩什麼好呢? 》
張聖圭 JTBC《房間角落一列》

金敏京 COMEDY TV《美味的傢伙們》
朴娜勑 MBC《我獨自生活》
安英美 MBC《黃金漁場 RADIO STAR》
張度練 OLIVE 《飯bless you》
洪賢姬 TV朝鮮《妻子的味道》

官方網站︰http://www.baeksangawards.co.kr/

回覆 引用 TOP

個人心水

大賞
金喜愛 (JTBC 夫婦的世界)

作品賞

導演賞
毛完日 (JTBC 夫婦的世界)

劇本賞
李新華 (SBS 金牌救援)

藝術賞
金智秀 (tvN 很便宜,千里馬超市/美術)

男子最優秀演技賞

女子最優秀演技賞

其他就no idea 啦

回覆 引用 TOP

作品賞
金牌救援 (SBS)

導演賞
李政孝 (tvN  愛的迫降)

劇本賞

男子最優秀演技賞
南宮珉 (SBS 金牌救援)

女子最優秀演技賞
李知恩 (tvN  德魯納酒店)

男子助演賞

女子助演賞
孫淡妃 (KBS2 山茶花開時)

男子新人賞
金康勳 (KBS2 山茶花開時)

女子新人賞
田美都 (tvN  機智的醫生生活)

綜藝作品賞
MBC《玩什麼好呢?》

藝能賞

劉在錫 MBC《玩什麼好呢? 》

回覆 引用 TOP

我支持愛的迫降

回覆 引用 TOP

我估計
作品賞

導演賞
車榮勳 (KBS2 山茶花開時)

劇本賞

藝術賞
朴成日 (梨泰院Class/音樂)

男子最優秀演技賞

女子最優秀演技賞

男子助演賞

女子助演賞
權娜拉 (JTBC 梨泰院Class)

男子新人賞
李宰旭 (MBC  偶然發現的一天)

女子新人賞
鄭知蘇 (tvN  謗法)

回覆 引用 TOP

呢屆結果係好難估

回覆 引用 TOP

紅地氈新聞圖片

回覆 引用 TOP

最佳男女新人分別是安孝燮,金多美

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

劇本果然係山茶花開時 冇睇過真係唔知點樣

回覆 引用 TOP

恭喜金善映,是值得的,但係我真係估唔到,竟然會係愛的迫降,因為戲分唔係特別多,仲有其他幾位阿豬媽的

吳政世如果係金牌救援的話,我就會覺得係佢,但山茶花開時冇睇唔知道演成點了

引用:
原帖由 ckylwl2009 於 2020-6-5 05:04 PM 發表

恭喜金善映,是值得的,但係我真係估唔到,竟然會係愛的迫降,因為戲分唔係特別多,仲有其他幾位阿豬媽的
山茶花我冇睇唔清楚,但大聯盟裡吳政世堅做得好

引用:
原帖由 Bogummy 於 2020-6-5 05:21 PM 發表

山茶花我冇睇唔清楚,但大聯盟裡吳政世堅做得好
係呀

回覆 引用 TOP

導演獎是毛完日夫妻的世界

回覆 引用 TOP

😂暫時無一個估中

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]