• 瀏覽: 4,487
  • 回覆: 47
  • 追帖: 1
如果我一家三口想由大阪玩到東京,大概10-12日,玩環球影城同行街,行下京都同名古屋一路順住玩落東京,行程上點安排好?係咪買全國jr pass一直玩落去一路沿住租酒店定係租大阪一間東京一間?還有劃位係咪應該落東京前一日先劃?

熱賣及精選
引用:
原帖由 childyeung1234 於 2020-5-13 01:01 PM 發表

如果我一家三口想由大阪玩到東京,大概10-12日,玩環球影城同行街,行下京都同名古屋一路順住玩落東京,行程上點安排好?係咪買全國jr pass一直玩落去一路沿住租酒店定係租大阪一間東京一間?還有劃位係咪應該落東京前一日先劃? ...
如果要咁樣玩,梗係一條路咁走,去到邊住到邊。不過最方便都係自駕遊,起碼唔使拎住D行李日日搬酒店同搭車

回覆 引用 TOP

一定唔會用全國JR pass
名古屋冇特定目標嘅話不如飛咗佢

回覆 引用 TOP

日本重開旅遊先至再問啦 

[size=1.5]YO !!

回覆 引用 TOP

玩市區就建議單程新幹線,10日玩2個大市都未必夠,仲要京都名古屋太貪心

回覆 引用 TOP

一家三口 ,可能係去果d樂園 ..

回覆 引用 TOP

喜歡拿起傻瓜機,走訪每一處拍下存在的證據。
引用:
原帖由 woden666 於 2020-5-13 03:23 PM 發表

無參考價值,但用全國Pass係咁樣玩

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28777004&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy ...
只有JR PASS先可以穿東海道新幹線...

JR東海正仆街,廿年前係咁講,今日都係咁講...

買單程kodama package吧
要慳既話

引用:
原帖由 childyeung1234 於 2020-5-13 01:01 PM 發表

如果我一家三口想由大阪玩到東京,大概10-12日,玩環球影城同行街,行下京都同名古屋一路順住玩落東京,行程上點安排好?係咪買全國jr pass一直玩落去一路沿住租酒店定係租大阪一間東京一間?還有劃位係咪應該落東京前一日先劃? ...
如果你買Japan rail pass即日來回都得,何須不斷搬酒店甘麻煩。

引用:
原帖由 aiiijima 於 2020-5-13 04:55 PM 發表

如果你買Japan rail pass即日來回都得,何須不斷搬酒店甘麻煩。
D HIKARI 少到咩咁,一來一回幾粒鐘,日日咁坐慘過返工...

單程定來回?名古屋至東京會去邊?

你講極都係大阪京都同東京,如果中部無乜特定景點去可以skip左佢,咁買單程新幹線或內陸機就得。

回覆 引用 TOP

樓主一開始就話順住玩過去
係咪我啲中文理解能力有問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cybog 於 2020-5-13 04:44 PM 發表

買單程kodama package吧
要慳既話
係咪都係jr黎?即係希望號果d?

引用:
原帖由 childyeung1234 於 2020-5-13 07:03 PM 發表

係咪都係jr黎?即係希望號果d?
呢類package坐慢車的,同一程行哂全程用多不少時間…

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]