• 瀏覽: 5,173
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
希望今年11月前去澳門來回都不用隔離,咁我就可以11月去澳門行下

順便去賽車博物館探吓你座駕😎

引用:
原帖由 weisacmei 於 2020-5-14 19:21 發表

順便去賽車博物館探吓你座駕😎
但賽車博物舘無開舘唔知幾耐了(最少上年11月去時無開),仲要唔知幾時重開。
下次去,主要會去九澳油庫附近行下 上葡点附近和大 小潭山,因為去澳門幾次都無去過呢d地方。

引用:
原帖由 billyfung11 於 2020-5-14 06:50 AM 發表

玩埋呢個

未玩過
想玩

引用:
原帖由 alankhyip 於 2020-5-16 09:25 AM 發表

未玩過
想玩
滑草場好適合小朋友,會玩得好開心。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冼拿 於 2020-5-14 09:54 PM 發表

但賽車博物舘無開舘唔知幾耐了(最少上年11月去時無開),仲要唔知幾時重開。
下次去,主要會去九澳油庫附近行下 上葡点附近和大 小潭山,因為去澳門幾次都無去過呢d地方。 ...
據報車博物館館花咗8億幾擴建,樓高四層分不同賽事展區,增設不少最新互動設施,本來預計上年年底重開,現在估計要等疫情完咗先至講啦!

小弟響兩年半前都搭過嗰部升降機上去大潭山度, 嗰度環境真係一流。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冼拿 於 2020-5-14 06:51 PM 發表

希望今年11月前去澳門來回都不用隔離,咁我就可以11月去澳門行下
望就咁望啦。小弟都計劃響十一, 二月左右過澳門走一轉。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
引用:
原帖由 qgal 於 2020-5-16 09:40 發表

據報車博物館館花咗8億幾擴建,樓高四層分不同賽事展區,增設不少最新互動設施,本來預計上年年底重開,現在估計要等疫情完咗先至講啦!
對澳門政府基建無咩信心,氹仔起輕軌都搞十年以上,賽車博物館都唔知幾時搞好我早4-5年前去過1次,會吸引過隔離個紅酒博物館

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2020-5-16 16:13 發表

望就咁望啦。小弟都計劃響十一, 二月左右過澳門走一轉。
但師兄,澳門回歸前1-2星期過去要考慮清楚,我上年12月中公司清假,又過去澳門2日(好似十幾號去),返香港原本係氹仔搭下午2點幾既船但取消左,改左去外港碼頭,搭3點幾既船

回覆 引用 TOP

未去過,好介紹

回覆 引用 TOP

澳門風景極好,但系感覺地方唔大

回覆 引用 TOP

謝謝各位資訊,過了暑假去行一次。

回覆 引用 TOP

呢個電梯我 都去坐過,上面有個望遠臺畀你睇風景

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]