• 瀏覽: 55,038
  • 回覆: 270
  • 追帖: 31
引用:
原帖由 海邊的獅子 於 2020-5-28 10:22 PM 發表

聽到你咁講,我有d擔心。
如果而家做緊aco一年左右,第日做唔掂通訊員呢個位,可唔可以做番aco?
咁ACO好似好啲喎,Max人工差少少

回覆 引用 TOP

唔知今年多唔多人報

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IMAK1986 於 2020-5-28 10:15 PM 發表

呢份工係有機會過唔到試用期
有做唔黎既,有受唔住壓力,有非自願離職
知道好幾個焗住裸辭
做幾星期又有,幾個月又有,年幾都有
人事,定係工作性質?,不過PCO 高過 ACO 我估這些事應會有吧 有沒有現職師兄姐,說吓狀況?,謝謝,好想做公務員的小弟上

引用:
原帖由 海邊的獅子 於 2020-5-28 10:22 PM 發表

聽到你咁講,我有d擔心。
如果而家做緊aco一年左右,第日做唔掂通訊員呢個位,可唔可以做番aco?
身在福中不知福,大把人想做aco。轉左你會後悔的

回覆 引用 TOP

唔知會唔會有警務人員轉過去呢個位?

ACO 可以考慮唔轉
緊密既輪班節奏
對身體既影響係錢買唔到既

升職就預冇得升
有得升當 bonus

想搵份工有挑戰性
又可以面對工作壓力
唔介意輪班
唔需要體能
歡迎有志入force 的加入

引用:
原帖由 IMAK1986 於 2020-5-30 01:49 PM 發表

ACO 可以考慮唔轉
緊密既輪班節奏
對身體既影響係錢買唔到既

升職就預冇得升
有得升當 bonus

想搵份工有挑戰性
又可以面對工作壓力
唔介意輪班
唔需要體能
歡迎有志入force 的加入 ...
一出招聘就報咗😆👍🏾之前一直都好想做

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-5-30 01:51 PM 發表

一出招聘就報咗😆👍🏾之前一直都好想做
放心啦~你一定有offer~呢個時勢考入去根本無難度

回覆 引用 TOP

係咪起碼等兩/三個月先有得interview ?😔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Philip16 於 2020-5-29 12:31 PM 發表

人事,定係工作性質?,不過PCO 高過 ACO 我估這些事應會有吧 有沒有現職師兄姐,說吓狀況?,謝謝,好想做公務員的小弟上
I believed if you do more preparation on translat exercise.  Such as Chinese newspapers accident or crime case and then translate it to english version. Reviewing the police Facebook  incident would also an advantage on the interview.

引用:
原帖由 木雲 於 2020-6-14 12:18 AM 發表

I believed if you do more preparation on translat exercise.  Such as Chinese newspapers accident or crime case and then translate it to english version. Reviewing the police Facebook  incident woul ...
I can’t wait !

i hope i will have the opportunity for interview

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-6-14 12:27 AM 發表

I can’t wait !

i hope i will have the opportunity for interview
good luck 😆

回覆 引用 TOP

有冇人報咗?有冇消息😂

回覆 引用 TOP

有沒有現職說吓狀況?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]