• 瀏覽: 75,390
  • 回覆: 399
  • 追帖: 24
引用:
原帖由 Philip16 於 2020-6-17 11:39 PM 發表

有沒有現職說吓狀況?
想知道啲咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 忌廉泡芙 於 2020-5-31 02:11 AM 發表

放心啦~你一定有offer~呢個時勢考入去根本無難度
如果請50個,得40個見就可能冇難度
但如果請50個,就算比平時申請少啲
得幾千個申請都唔會易左
始終對手係其他申請人

引用:
原帖由 IMAK1986 於 2020-6-19 01:53 PM 發表

如果請50個,得40個見就可能冇難度
但如果請50個,就算比平時申請少啲
得幾千個申請都唔會易左
始終對手係其他申請人
今轉唔知請幾多人😅

其實我對考核內容都好有信心,最驚係太多申請,連面試嘅機會都冇🤷🏾‍♂️😂

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-6-19 01:58 PM 發表

今轉唔知請幾多人😅

其實我對考核內容都好有信心,最驚係太多申請,連面試嘅機會都冇🤷🏾‍♂️😂
每次都係幾十個
約十個左右一班
開幾班

回覆 引用 TOP

如果申請咗,有消息嘅話,可以喺度喺度講聲,互相交流下😀

而家冇咩地方可以睇到呢個職位嘅資訊

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-6-22 06:11 PM 發表

如果申請咗,有消息嘅話,可以喺度喺度講聲,互相交流下😀

而家冇咩地方可以睇到呢個職位嘅資訊
其實依家3個區都唔缺人,岩岩有好多新人入左黎,所以未見工既唔洗咁大期望。除非呢班新人辭職,如果唔係已經無位再加人。

引用:
原帖由 忌廉泡芙 於 2020-7-13 09:41 PM 發表

其實依家3個區都唔缺人,岩岩有好多新人入左黎,所以未見工既唔洗咁大期望。除非呢班新人辭職,如果唔係已經無位再加人。
但係點解出招聘😢

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-7-13 09:43 PM 發表

但係點解出招聘😢
有備無患,政府可以將面試合格的全部放入waiting list,當有人辭職(一定有人辭職的)就逐少逐少加返落去。

引用:
原帖由 andyterry 於 2020-7-14 10:21 AM 發表

有備無患,政府可以將面試合格的全部放入waiting list,當有人辭職(一定有人辭職的)就逐少逐少加返落去。
😔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andyterry 於 2020-7-14 10:21 AM 發表

有得interview 好過冇

回覆 引用 TOP

收到interview信?

引用:
原帖由 GGGG 於 2020-7-14 11:32 AM 發表

收到interview信?
未,只係想講有得interview已經好好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 忌廉泡芙 於 2020-7-13 09:41 PM 發表

你係現職? 你唔知而家要加人嗎??? PCO 都一樣受惠

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1724391/即時-港聞-公僕-加位-警佔四成-羅智光-有實際需要

公僕「加位」警佔四成 羅智光:有實際需要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hulkie_rc 於 2020-7-13 09:43 PM 發表

但係點解出招聘😢
請得人一定缺人,流料唔駛理

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]