• 瀏覽: 4,510
  • 回覆: 25
話咁快原來已經一年了,一年前去了克羅地亞,去左十六湖,可惜下雨了,有點麻煩,不過今次好開心可以訂到間有二間房有露台既民宿,住得好舒服,最後去英國時,心諗唔知有無得upgrade去二房一廳大房呢,最後好感恩又可以一人一間房!

沿海既克羅地亞城市都好靚,好舒服,已加到自己想hea既再去地方之一,唔放太多相,只係放幾張大家一齊回味下去旅行開心既時刻

附件

6C9F98D5-321F-4251-B00F-CC4EB79E4A12.jpeg(445.11 KB)

2020-5-15 12:57 AM

BC7C0C96-7436-4C84-BB79-8F98541A196E.jpeg(172.44 KB)

民宿露台望出去,見到日落架

394DE269-0894-4A93-A56E-69FE926199DE.jpeg(103.21 KB)

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
克羅地亞沿海城市係幾靚。

回覆 引用 TOP

物價平唔平,同西班牙希臘比較?
食物又好食嗎?

曾經朋友告訴我十六湖國家公主是否值得去是見仁見智,無法跟九寨溝相比。

我兩度都去過,九寨溝色彩豐富好多。不過我覺得十六湖都Ok,坐船遊湖都好舒暢。
引用:
原帖由 csh68 於 2020-5-16 09:42 AM 發表

曾經朋友告訴我十六湖國家公主是否值得去是見仁見智,無法跟九寨溝相比。

回覆 引用 TOP

克羅地亞真係一個好值得去的地方,諗起十年前同老婆自由行,完全沒有Planning落機響Zagreb找巴士去十六湖搵酒店住,之後順住去Zadar, Split, Hvar, Trojir, Dubrovnik跟住回Zagreb去 Pula, Rovinj完全沒有預先book酒店,去到先搵Sobe,又好好彩每次都搵到,諗番起都回味無窮!

回覆 引用 TOP

景色不錯,攝像機不太清晰,感謝分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nigelraphe 於 2020-5-15 12:38 PM 發表

物價平唔平,同西班牙希臘比較?
食物又好食嗎?
我未去過西班牙,比較唔到
同希臘比較,出街食好似克羅地亞平啲,我自己覺得克羅地亞都啱口味

回覆 引用 TOP

我去十六湖時落雨, 所以我真係欣賞唔到好靚既十六湖,可惜

回覆 引用 TOP

我去十六湖好天,其實整個巴爾幹行程都好天。

附件

DSC00831.JPG(364.39 KB)

2020-5-19 11:41 PM

DSC00941.JPG(383.55 KB)

DSC00883.JPG(351.79 KB)

好天同落雨天個景真係相差好遠,成個feel 都唔同

我姐姐去十六湖撞正水浸,啲棧道全部水淹行唔到。旅遊有時就是講運數。
引用:
原帖由 防曬係秘袂 於 2020-5-20 02:06 AM 發表

好天同落雨天個景真係相差好遠,成個feel 都唔同

回覆 引用 TOP

好想去轉轉

回覆 引用 TOP

我都係上年去左克同斯兩國...
10月中出發....好天到不得了....當地人話其實係天氣反常...
正常得十多度..但全程二十幾,甚至近三十都出現過....帶錯衫....
食物俾相像中貴...可能無專登搵平野食....

回覆 引用 TOP

克羅地亞將会係下次去欧洲目的地之一

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]