• 瀏覽: 16,190
  • 回覆: 92
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 hung19861986 於 2020-5-17 01:40 PM 發表

其實好多香港人都未醒覺,以為香港放寛14日等如大陸又放寛,我好肯定現時係香港乞求大陸取消,但大陸深圳方面肯定唔肯,就算讀書都冇得放寛。跟本深圳自己友都食得曬D經濟,什至唔駛靠你港商,更可使其他省份的人到深圳廣東旅遊,香港真的被排擠了 ...
如果珠海政府醒D開過珠海口岸俾香港人 由得深圳自封 反正大方向一帶一路從西邊出發

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CYMYYY 於 2020-5-17 02:50 PM 發表

而家粵港澳咪係度傾緊點互通囉。
大陸澳門都開始通緊,遲早會到香港。

不過,香港被排擠,真係自己攞黎,二月巴巴閉封大陸關,而家人地梗係玩番你啦。
不過當日叫封關班高官泛民,當然唔受影響,最慘就係中港兩邊走既人囉。。。 ...
心水清,呢度有幾個啊茂以為係林鄭唔肯放寬,查實啊爺想趁機餓死班毒瘤犯民,同埋果班身在福中不知福的和理非。不過就難為左班順民,唔計啦。

深圳經濟再差d 自然會叫林鄭開關取消隔離架啦, 急咩姐.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 北潭坳 於 2020-5-15 09:46 PM 發表

估7月1日至7月8日
我認為最快十一國慶前、
因為香港仍太多外來感染

希望明天公布三地互認檢疫安排,講都講左兩個星期啦,快啲好冇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 estateman 於 2020-5-17 08:30 PM 發表

我認為最快十一國慶前、
因為香港仍太多外來感染
個人意見,一日未搵到梨木樹個真正感染源頭,唔洗旨意6月可以免隔離上到深圳

7月8日大陸考完高考,再封落去到8,9月必要性已經唔大,除非又再整多好多單本地或一日幾十單輸入

回覆 引用 TOP

上年呢個時間去左愛X健洗牙之後仲食野打邊爐, 睇野
好想快D開返又上去玩

好多人寧願化驗都想去呀,唔使檢疫14天就得啦

引用:
原帖由 penguinasia 於 2020-5-17 06:09 PM 發表

心水清,呢度有幾個啊茂以為係林鄭唔肯放寬,查實啊爺想趁機餓死班毒瘤犯民,同埋果班身在福中不知福的和理非。不過就難為左班順民,唔計啦。
如果係咁咪中正班黃屍下懷?佢哋恨不得永久封啦

下年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hung19861986 於 2020-5-17 01:40 PM 發表

其實好多香港人都未醒覺,以為香港放寛14日等如大陸又放寛,我好肯定現時係香港乞求大陸取消,但大陸深圳方面肯定唔肯,就算讀書都冇得放寛。跟本深圳自己友都食得曬D經濟,什至唔駛靠你港商,更可使其他省份的人到深圳廣東旅遊,香港真的被排擠了 ...
你要知道,係林鄭先封關深圳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 魔童Gphone 於 2020-5-17 11:05 PM 發表

如果係咁咪中正班黃屍下懷?佢哋恨不得永久封啦
刪埋門玩23條啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 青春快樂人 於 2020-5-17 22:54 發表

好多人寧願化驗都想去呀,唔使檢疫14天就得啦
yes.. I think will have more news on or before next Friday

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 matte22 於 2020-5-17 10:16 PM 發表

上年呢個時間去左愛X健洗牙之後仲食野打邊爐, 睇野
好想快D開返又上去玩
洗牙乾唔乾淨? 幾錢?貴唔貴?

估計7-8月

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]