• 瀏覽: 32,127
  • 回覆: 181
  • 追帖: 1
https://orientaldaily.on.cc/cnt/ ... 0519_00282_001.html

TVB不斷政治打壓下,不知葬送幾多出色演員!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
熱賣及精選
唔怪得之次次宣傳活動都唔見佢啦!原來係呢個原因

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2020-5-19 01:53 PM 發表

https://orientaldaily.on.cc/cnt/ ... 0519_00282_001.html

TVB不斷政治打壓下,不知葬送幾多出色演員!! ...
歐陽巧瑩都話公司有叫師傑去宣傳,只係撞期去唔到

引用:
原帖由 mtp009002 於 2020-5-19 02:56 PM 發表

木偶哥有咩jobs?咪吹啦~撞期!!

每個工種都有自己嘅遊戲規則,唔係一句言論自由大晒!你可以日日返工批評你老細做得唔好,就算唔炒你你都無運行,呢d咪遊戲規則囉!做藝人應盡量少參與政治,你要做特出果個嘅話,就要預左有後果囉!

引用:
原帖由 小寶人 於 2020-5-19 03:12 PM 發表

每個工種都有自己嘅遊戲規則,唔係一句言論自由大晒!你可以日日返工批評你老細做得唔好,就算唔炒你你都無運行,呢d咪遊戲規則囉!做藝人應盡量少參與政治,你要做特出果個嘅話,就要預左有後果囉! ...
工種有乜規則?分別只係老闆係邵逸夫定大陸佬。

正義必勝!
引用:
原帖由 yrrah1 於 2020-5-19 03:15 PM 發表

工種有乜規則?分別只係老闆係邵逸夫定大陸佬。
藝人嘅老細,應該係觀眾同市民!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小寶人 於 2020-5-19 03:12 PM 發表

每個工種都有自己嘅遊戲規則,唔係一句言論自由大晒!你可以日日返工批評你老細做得唔好,就算唔炒你你都無運行,呢d咪遊戲規則囉!做藝人應盡量少參與政治,你要做特出果個嘅話,就要預左有後果囉! ...
你連個邏輯都搞錯晒仲好意思學人講

林師傑呢啲料大台大把,又唔係特別靚仔,王梓軒、周柏豪、胡鴻鈞…。
襯後生搵其他工作喇,老婆想做區議員配合佢囉,兩公婆食大麻好啦。

有時唔可以怪TVB,佢依家d片好多都想打入大陸市場,你班人私底下點玩無人知無所謂,一陣發神經公開唔知搞咩野俾人哋民間自發杯葛,唔通因為你一個人搞到成套劇收皮!

蛋散一名

燃燒火熱的心  殺盡馬會D金

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mtp009002 於 2020-5-19 02:56 PM 發表

唔好扮忙!佢仲會有其他工作?

RT
引用:
原帖由 MANSVERON 於 2020-5-19 03:49 PM 發表

唔好扮忙!佢仲會有其他工作?
近一年,天王/后都無工開啦;佢會撞期!!

回覆 引用 TOP

叫人吸毒既 已經唔係人嚟啦

TVB都係一個商業機構, 大陸市場比香港大, 係人都應該知點做啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]