• 瀏覽: 6,978
  • 回覆: 41
  《法國足球》評出當今世界球壇最具影響力的50人,排在第一的是巴黎聖日耳門老闆納賽爾-阿爾赫萊菲。

此次榜單混合了投資人、機構巨頭、經理人、主教練和球員等,排在第二的是葡萄牙球星C.朗拿度,也是球員中影響力最大的。利物浦教練高普排在第四,是教練中排名最高的。

榜單前十名

1、納賽爾(Nasser Al-Khelaifi)

2、C.朗拿度(Cristiano Ronaldo)

3、恩芬天奴(Gianni Infantino)

4、高普(Jurgen Klopp)

5、文迪斯(Mendes)

6、阿涅利(Andrea Agnelli)

7、美斯(Lionel Messi)

8、佩雷斯(Florentino Perez)

9、韋冰露(Megan Rapinoe )(美國女足隊長)

10、瑞士仲裁法庭法官

其他上榜的球壇名人

12、哥迪奧拿(Pep Guardiola)

16、尼馬(Neymar)

17、拉奧拿(Mino Raiola)

18、施丹(Zinedine Zidane)

20、麥巴比(Kylian Mbappe)

38、沙拿(Mohamed Salah)

39、沙維(Xavi)

43、杜奧巴(Drogba)

事實證明

梅西又大落後於C朗

https://m.soccer.sina.com.hk/news/article/11686281/87/20200520

熱賣及精選
個個年輕球員攞C朗做偶像就知.
始終注碼的影響力都好大, 梅西有第7都唔錯

引用:
原帖由 kof2002um 於 2020-5-20 07:13 PM 發表

個個年輕球員攞C朗做偶像就知.
始終注碼的影響力都好大, 梅西有第7都唔錯
未來球王麥巴比同夏蘭特都揀C朗做偶像
揀梅西做偶像最出名得連加特

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
場外係咁椅指手劃腳球隊就贏法國奪冠 無可否認係幾有影響力...😚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-5-20 06:55 PM 發表

《法國足球》評出當今世界球壇最具影響力的50人,排在第一的是巴黎聖日耳門老闆納賽爾-阿爾赫萊菲。

此次榜單混合了投資人、機構巨頭、經理人、主教練和球員等,排在第二的是葡萄牙球星C.朗拿度,也是球員中影響力最大的。利物浦教練高普排在第四,是教練中排名最高的。

榜單前十名

1、納賽爾(Nasser Al-Khelaifi)

2、C.朗拿度(Cri ...
佩雷斯(Florentino Perez)唔L踢波嘅都上到磅,就知呢個同球技冇關啦!

BTW,美斯球技和地位都騎住C朗!

唔係美斯排第一嘅,一概冇公信力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eric19850214 於 2020-5-20 11:12 PM 發表

搞咁大場大龍鳳,整個騎呢排行榜都係得第二

睇黎基迷對自己偶像都冇乜信心,

唔怪得咁落力作負面新聞企圖縮減距離啦
《法國足球》唔以扭斷手同賽前20尿尿為評分標準的確係可惜D

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 扮工室主管 於 2020-5-20 11:36 PM 發表

佩雷斯(Florentino Perez)唔L踢波嘅都上到磅,就知呢個同球技冇關啦!

BTW,美斯球技和地位都騎住C朗!
C朗排名高過梅西喎,學埋梅西D衰野又誤導同呃會員
C朗球技和地位都騎住梅西

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-5-21 12:01 AM 發表

C朗排名高過梅西喎,學埋梅西D衰野又誤導同呃會員
C朗球技和地位都騎住梅西
收皮啦!你仲未畫金球呀!
美斯騎你個C朗就梗架啦!
睇開啲,小心痴綫呀!

引用:
原帖由 扮工室主管 於 2020-5-21 12:15 AM 發表

收皮啦!你仲未畫金球呀!
美斯騎你個C朗就梗架啦!
睇開啲,小心痴綫呀!
梅西問你畫咗金球比佢未?
仲差11個先追平C朗(梅西心諗),實際係差16個

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2020-5-21 12:23 AM 發表

梅西問你畫咗金球比佢未?
仲差11個先追平C朗(梅西心諗),實際係差16個
嗰d垃圾葡國街坊金球最襯C朗!垃圾畫嚟做乜?

全國性嘅金球美斯就多過C朗,C朗迷唔畫個自Hi仲可以點?

希望你習慣啦,C朗冇得反及㗎喇!

呢个排名系许多兴业一起排嘅,如果只系球迷排就唔一样啦

回覆 引用 TOP

朗朗連大6 7牌西裝都做代言, 影響力唔大先奇

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]