• 瀏覽: 12,014
  • 回覆: 118
佢話旅行社,導遊,酒店業,航空業好多人無薪假,你地信唔信?

熱賣及精選
引用:
原帖由 Bmw118i 於 2020-5-20 10:38 PM 發表

打漏咗,仲有餐飲業

無工開 暫時停業不是失業

攬炒成真第一浸受害者,一直覺得林奠係暗黃,攪死香港為其終極偉業

大部份國家既失業率係一個滯後既數據
以香港為例,香港既失業率係計算對上三個月既平均數

失業率係冇RealTimes嘅

坐監同著草去台灣都唔會計入失業率。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bmw118i 於 2020-5-20 10:38 PM 發表

咁你當seafood買賣有無影響?

回覆 引用 TOP

唔係好多人無工開,係根本無工開

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 魔童Gphone 於 2020-5-21 12:00 AM 發表

攬炒成真第一浸受害者,一直覺得林奠係暗黃,攪死香港為其終極偉業
仲暗?簡直係賣國賊。

回覆 引用 TOP

旅遊 航空 餐飲 酒店 零售呢d第一大打擊
呢幾行基本上好多人失業。
就算保到份工,都係勁no pay leave或者cut勁多人工

b]

回覆 引用 TOP

錯哂,冇失業。好多停薪留職,放冇薪假。睇吓X泰。

引用:

無能政府報喜不報憂是常態

回覆 引用 TOP

中國給予香港無限自由,比任何國家都自由,所以推高失業率:

1. 學生可隨街打人放火殺人,仲會俾市民歌頌讚美
2. 着件螢光背心就自稱記者,為嘅係影張可以作故仔嘅相賣比蘋果賺三萬蚊
3. 學生係全香港周圍貼文宣,噴漆破壞公物
4. 學生針對中資,撐警店鋪,不停破壞
5. 考評局公然出考試題目侮辱中國
6. 港台出政府糧,但比美國控制,日日作故仔,話有無辜市民俾警察打,作故仔唔使付刑事責任?作故仔被強姦嘅中大女學生都已被通緝,港台監製編輯理應都要附上刑事責任

自由=放肆亂來,中國必須收返自由,YC唔鍾意咪移民去美國囉,睇吓美國會否收留呢班狗

引用:

有無多謝中國先?

引用:

無工開但無離職、停薪留職等等都無計。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]