• 瀏覽: 22,351
  • 回覆: 95
  • 追帖: 1
提示: 違規內容已被屏蔽
http://2.bp.blogspot.com/_NQ3kKDrmbIU/R3pqpCwF8BI/AAAAAAAAAak/b_AMMr19Y7w/s320/595%5B1%5D.jpg
如果中港兩地保持隔離外地入境者,我諗唔到有何理由中港唔可以解除隔離限制。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-5-27 03:16 PM 發表

如果中港兩地保持隔離外地入境者,我諗唔到有何理由中港唔可以解除隔離限制。
同意。連澳門都未得。有咩考慮呢

回覆 引用 TOP

好似澳門一早就share 健康碼,所以來回都唔做隔離

引用:
原帖由 tinthomas 於 2020-5-27 07:33 PM 發表

好似澳門一早就share 健康碼,所以來回都唔做隔離
你即係話大陸人有綠碼(差不多所有人都有)就可以自由入澳門?
好似唔係喎。

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-5-27 08:36 PM 發表

你即係話大陸人有綠碼(差不多所有人都有)就可以自由入澳門?
好似唔係喎。
見到有住深圳既本地外國人post去澳門,本來想尼香港,但話香港唔share碼所以怕番深圳要隔離

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hung19861986 於 2020-5-21 10:34 PM 發表

跟本大陸擺明唔想通關放寛14日,何況更對大陸有利,更多大陸人振興深圳消費,所以深圳無港人問題不大,只難為每天兩地走的市民,反而香港冇大陸人,如持續一年,香港某些行業真係死得人多,而且會有骨牌效應,最終香港失業率升到百分之二十到! ...
深圳冇港人冇問題?你咪笑死我!你去水圍羅湖商業城望下先

引用:
原帖由 fung123b 於 2020-5-28 05:26 PM 發表

深圳冇港人冇問題?你咪笑死我!你去水圍羅湖商業城望下先
而家係2020,
港人起水圍羅湖商業城既消費
對深圳GDP既貢獻應應有萬份之0.03

回覆 引用 TOP

現在談愛國,那是愛誰的國?蔣介石的國吧?、少數人的國,他們少數人去愛吧、 一個不是人民選舉出來的政府,有什麽臉面代表這個國家?愛這樣的國家,就是對祖國的背叛。1946年.毛澤東
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]