• 瀏覽: 22,166
  • 回覆: 95
  • 追帖: 2
香港短期內冇可能全面放寬大陸人入境,大陸也因應作出相當措施。
亦都連累埋澳門人,大陸冇理由放寬澳門人而唔放寬港人。
好難估計。
澳門同香港應該會首先互通,然後先有機會。

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽

澳門至少好過香港一D,《學生,有澳門工作證嘅澳門人》,至起碼有方法免除2地14日隔離(合共28日).

http://2.bp.blogspot.com/_NQ3kKDrmbIU/R3pqpCwF8BI/AAAAAAAAAak/b_AMMr19Y7w/s320/595%5B1%5D.jpg
引用:
原帖由 布達佩斯之夢想 於 2020-5-21 12:38 PM 發表

澳門至少好過香港一D,《學生,有澳門工作證嘅澳門人》,至起碼有方法免除2地14日隔離(合共28日).
“特定人員”數量好少。 唔算數。

回覆 引用 TOP

就算減一個零,都唔會少。

http://2.bp.blogspot.com/_NQ3kKDrmbIU/R3pqpCwF8BI/AAAAAAAAAak/b_AMMr19Y7w/s320/595%5B1%5D.jpg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ronc2000 於 2020-5-21 11:19 AM 發表

香港短期內冇可能全面放寬大陸人入境,大陸也因應作出相當措施。
亦都連累埋澳門人,大陸冇理由放寬澳門人而唔放寬港人。
好難估計。
澳門同香港應該會首先互通,然後先有機會。 ...
依家香港話要封關窝

引用:
原帖由 manglau 於 2020-5-21 01:00 PM 發表

依家香港話要封關窝
大陸同澳門都向全世界封左關。

回覆 引用 TOP

大哥,澳門没對大陸封關喔

澳門到廣東省好快通,香港繼續自high吧!短期過澳門都機會不大!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manglau 於 2020-5-21 01:07 PM 發表

大哥,澳門没對大陸封關喔
非澳門居民或特別豁免人士不可入境。
咁都唔叫封關?

引用:
原帖由 鄭雨滇二世 於 2020-5-21 11:59 AM 發表

普通澳門人都未有得上大陸啦

呢個中共所有野政治+權力行先, 埋到堆就世界, 埋唔到就話尻知你死
你係唔係搵唔到堆埋,酸的好緊要嚄

回覆 引用 TOP

讓隨機為你所用
主題標籤 #澳門 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]