• 瀏覽: 5,195
  • 回覆: 57
  • 追帖: 2
因代理無入嗰隻形號,惟有搵水貨車行入手,請問大家有冇信譽良好嘅水貨車行介紹🙏🏻🙏🏻🙏🏻

如果係新既波子其實好多車行都會做。只在於食你幾多水,如果你你喺外國已經有對口單位更好

引用:
原帖由 adamswim 於 2020-5-21 08:38 PM 發表

如果係新既波子其實好多車行都會做。只在於食你幾多水,如果你你喺外國已經有對口單位更好
師兄多謝你回覆,明白錢係要比人賺,只係希望唔會變咗水魚,小弟沒有對口公司,之前亦未買過水貨,求指教

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peony8868 於 2020-5-21 07:12 PM 發表

因代理無入嗰隻形號,惟有搵水貨車行入手,請問大家有冇信譽良好嘅水貨車行介紹🙏🏻🙏🏻🙏🏻
好奇想八吓咩model

引用:
原帖由 dick_2005 於 2020-5-21 08:46 PM 發表

好奇想八吓咩model
Panamera 10周年紀念版

以為買波子部電車

引用:
原帖由 黑人898 於 2020-5-21 08:49 PM 發表

以為買波子部電車
Taycan有行貨,唔使買水貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peony8868 於 2020-5-21 08:47 PM 發表

Panamera 10周年紀念版
呢架台灣都有行貨,估唔到香港唔入

引用:
原帖由 dick_2005 於 2020-5-21 08:54 PM 發表

呢架台灣都有行貨,估唔到香港唔入
係呀,台灣同大陸都有,但香港同澳門都唔入

回覆 引用 TOP

我估你喺英國入右軚返嚟,不如問下英國Porsche 可唔可以同你做埋shipping 仲好啦,但香港稅就要自己or搵人幫手搞

引用:
原帖由 adamswim 於 2020-5-21 08:56 PM 發表

我估你喺英國入右軚返嚟,不如問下英國Porsche 可唔可以同你做埋shipping 仲好啦,但香港稅就要自己or搵人幫手搞
師兄意思係咪同英國嘅車行買,之後ship嚟香港?我未了解過

回覆 引用 TOP

自己可以攪得掂

引用:
原帖由 肥仔xxx 於 2020-5-22 10:45 AM 發表

自己可以攪得掂
請教邊度搵到打稅嘅資料?

引用:
原帖由 Peony8868 於 2020-5-22 10:50 AM 發表

請教邊度搵到打稅嘅資料?
海關網頁

回覆 引用 TOP

本人勸樓主就不要上了因海關及運輸署條例太守舊其實你可尋找歐洲新車資料有啲function 在外國盛行而到香港要cut晒佢才賣。我想車到港已out date、到時唔見錢及時間。以上只是個人意見。🙏🙏

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]