• 瀏覽: 764
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
香港係中國一部分係不變事實,你依個小小香港點樣去搞民主啊!又唔見廣州,上海,深圳話搞民主,注重民生經濟就算啦!本來之前都有一定程度既自由,但係依家扑街啦!連小小自由中央都唔比你,黑暴可以繼續出來示威,但係之後代價一定更大,到時候一條反分裂國家法都判你十幾年,睇下仲有無人夠擔示威

熱賣及精選
事實係根本中共一直對香港「隻眼開隻眼閉」,只要你唔分裂國家,話之你日日遊行丫,黃絲日日私了打人都係由得差佬自己搞掂冇出武警。

不過當呢200萬香港人越嚟越過分,日日大叫攬炒港獨,又搞到香港民不聊生,在情在理在義,為自己荷包又或為國際舞台又或為國家安定,呀爺都迫不得已要出手,唔係咁可以點?

原本香港好地地,冇一方面差過世界任何一個城市,係呢一代嘅小朋友唔滿足,係要搞爛佢。

俾一個自由嘅香港你你哋唔珍惜,係要搞到中央立法強制去制止你哋癲覆國家。

我唔會怪中共太狠,只怪香港人太蠢,自己殺死自己嘅自由。

一國一制來臨 傳媒人 政客 富人年輕人普通人 人人自危

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-5-22 07:21 AM 發表

事實係根本中共一直對香港「隻眼開隻眼閉」,只要你唔分裂國家,話之你日日遊行丫,黃絲日日私了打人都係由得差佬自己搞掂冇出武警。

不過當呢200萬香港人越嚟越過分,日日大叫攬炒港獨,又搞到香港民不聊生,在情在理在義,為自己荷包又或為國際舞台,呀爺都迫不得已要出手,唔係咁可以點?

原本香港好地地,冇一方面差過世界任何一個城市,係呢一代嘅小朋友唔滿足,係要搞爛佢。

俾一個自由嘅香港你你哋唔珍惜,係要 ...
乜唔係要保障香港咩?

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-5-22 07:21 AM 發表

不過當呢200萬香港人越嚟越過分,日日大叫攬炒港獨,又搞到香港民不聊生,在情在理在義,為自己荷包又或為國際舞台又或為國家安定,呀爺都迫不得已要出手,唔係咁可以點?

俾一個自由嘅香港你你 ...
其實我都預期2047年一定收返香港,我仲唸住仲有成27年比我搵錢,之後都到退休就算,估唔到咁快中共就唔比香港玩

強姦係犯法,有E條法律,但係我唔驚,因為我唔會去強姦人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-5-22 07:23 AM 發表

一國一制來臨 傳媒人 政客 富人年輕人普通人 人人自危
之前有一定程度自由唔好好珍惜,依家扑街啦!黃絲話香港自由程度不停減少,中央不停干預香港事務,咁香港又真係中國一部分,咁中央要干預都合理啦!但係我覺得香港之前都仲有一定程度自由,係香港你可以罵到特首狗血淋頭,又貼海報話佢係魔鬼都可以無事,你試下去天安門貼下習近平海報講一句習近平壞這睇下你有無事,有一定程度自由唔要,係都要搞亂佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2020-5-22 07:24 AM 發表

乜唔係要保障香港咩?
如果去到中央「幫香港立法」,咁只係保障咗香港一定程度上嘅安定,對於香港國際地位未必係好事。

但係兩害取其輕,一係就由得班暴徒日日打市民拆港鐵燒美心燒警局打差佬起底恐嚇市民,由得蘋果/黃媒/港台日日作新聞煽動香港人仇警,由得班政棍日日叫更多年輕人去送頭,由得你哋攬炒進行港獨,一係就「法你唔立我幫你立」,係無奈,但可以點?

香港已經俾班黃絲搞到就嚟死,我估好多香港人情願變成深圳澳門廣州都好過日日有暴動,出街都會被暴徒打,攬炒搞到你冇得撈。

換著平時,香港人已經嘈到拆天,而家班黃絲搞到香港人情願出武警取消一國兩制去救返香港好過俾班後生仔玩死。

引用:

绝對同意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2020-5-22 07:42 AM 發表

如果去到中央「幫香港立法」,咁只係保障咗香港一定程度上嘅安定,對於香港國際地位未必係好事。

但係兩害取其輕,一係就由得班暴徒日日打市民拆港鐵燒美心燒警局打差佬起底恐嚇市民,由得蘋果/黃媒/港台日日作新聞煽動香港人仇警,由得班政棍日日叫更多年輕人去送頭,由得你哋攬炒進行港獨,一係就「法你唔立我幫你立」,係無奈,但可以點?

香港已經俾班黃絲搞到就嚟死,我估好多香港人情願變成深圳澳門廣州都好過日日 ...
香港最多埋變成廣州或者深圳,無咩咁大件事,依家最驚既係班黑暴

支持盡快立法,還我們寧靜和平安全既中國香港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港加加速樓主 於 2020-5-22 06:40 AM 發表

香港係中國一部分係不變事實,你依個小小香港點樣去搞民主啊!又唔見廣州,上海,深圳話搞民主,注重民生經濟就算啦!本來之前都有一定程度既自由,但係依家扑街啦!連小小自由中央都唔比你,黑暴可以繼續出來示威,但係之後代價一定更大,到時候一條反分裂國家法都判你十幾年,睇下仲有無人夠擔示威 ...
我們藍絲不是想實行嗎,不用理他和中國人一起,我愛習大大

多謝所有賤種黃屍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 質量好差 於 2020-5-22 08:31 AM 發表

我們藍絲不是想實行嗎,不用理他和中國人一起,我愛習大大
死返去連登喇曱甴

引用:

共產狗

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]