• 瀏覽: 24,406
  • 回覆: 475
  • 追帖: 1
本主題由 nc99999 於 2020-5-25 04:26 PM 移動
幫朋友問,佢話打算移民去台灣生活。
香港做開OL約萬多一個月,正常去台灣可唔可以賺到六萬台幣呢?

熱賣及精選
可以,快走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bmw118i 於 2020-5-22 12:38 PM 發表

香港做開OL約萬多一個月,正常去台灣可唔可以賺到六萬台幣呢?
叫佢學好日文再搵張av封面3成似自己,話係日本拍開av,咁叫價會高d

引用:
原帖由 yuen88 於 2020-5-22 01:09 PM 發表

叫佢學好日文再搵張av封面3成似自己,話係日本拍開av,咁叫價會高d
認同 呆灣超祟日的
連阿祖都係自願

引用:
原帖由 Bmw118i 於 2020-5-22 12:38 PM 發表

你個爆菊朋友?

回覆 引用 TOP

引用:

一路好走~不过十年内中国会收埋呆灣,走去边?

而家都有一堆係果邊吃緊香啦,你朋友應該都可以。

引用:

有乜用? 剩係識下英文
無特別技能點解要請你?
除非去賣淫啦

人地通街都係所謂既^大學生^啦
不過有幾多料就心照啦

仲有就係自己諗諗呆灣有咩發展同前途先?
新南向? 笑死人咩
香港搵錢去呆灣玩就好 乜都平
但要係呆灣搵食就自求多福啦
最後個句 千其唔好返香港r著數

香港就嚟連茶葉蛋都無得食,去到台灣揾唔番咁多都好過無。

回覆 引用 TOP

識英文可以同鬼佬遊客講玩爆菊好平,一日做十幾鑊,應該究錢買台灣香腸餸飯嘅!

回覆 引用 TOP

同一個LEVEL, 台灣係香港人工既一半, 你係香港搵1.5萬, 去到你只搵到7,8千 = TWD 3萬左右

引用:

流利英語都係得萬多,咁好有理由相信你朋友既流利英語係小學程度都無

去呆灣搵三四千蚊人工

引用:
原帖由 哪singh 於 2020-5-22 01:20 PM 發表

一路好走~不过十年内中国会收埋呆灣,走去边?
i bet 4yrs while 蔡同學 still in office.

回覆 引用 TOP

去呆灣,流亡政府比你賣淫

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]