• 瀏覽: 12,900
  • 回覆: 139
  • 追帖: 1
本主題由 陳耀 於 2020-5-24 10:39 AM 移動
原來整條 國安法 , 唔怪得一早散貨 。
地產界行業啲人, 成日出嚟講話個樓市平穩預計今年 停運預計升五個百分點( 近E大半年都係咁講), 我心諗你班正契弟 係人都睇樓市會跌,居然話會升引人入市,真係害人不淺, 為咗自己利益, 太自私喇。
但係近呢大半年銀行估價都冇乜喐過, 可能銀行都驚太多負資產?
我乜都唔識只係路人甲!

熱賣及精選
今天股市已經表達了

回覆 引用 TOP

冇人推果陣又話冇人敢推
多人推又話人驚死賣唔出

淡淡真係咁想上車咩?🤣🤝

分析得有道理,大地產商邊有死錯人。地產熊市岩岩先開始,絕對冇可能沙士價,但係一浪又一浪嘅跌市,呢隻熊仔3,4成走唔甩

利申:一層自住

引用:
原帖由 yin135444 於 2020-5-22 03:58 PM 發表

地產界行業啲人, 成日出嚟講話個樓市平穩預計今年 停運預計升五個百分點( 近E大半年都係咁講), 我心諗你班正契弟 係人都睇樓市會跌,居然話會升引人入市,真係害人不淺, 為咗自己利益, 太自私喇。
但係近呢大半年銀行估價都冇乜喐過, 可能銀行都驚太多負資產?
我乜都唔識只係路人甲! ...
今次大獲啦

FOLLOW FOLLOW ME

回覆 引用 TOP

ff

回覆 引用 TOP

地惨佬無死錯人,一定收哂風

下一步,持續吾开工起楼,慾迫政府讓步減辣,但亞爺未必妥協,再調低少少先肯出政策

地產佬9成知情 唔係點會迫埋一齊推咁怪 平時一個到一個仲要唧牙膏咁出

收到風,套左現最实際

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2020-5-22 04:04 PM 發表

地惨佬無死錯人,一定收哂風

下一步,持續吾开工起楼,慾迫政府讓步減辣,但亞爺未必妥協,再調低少少先肯出政策
你睇吓曱甴空李+×個仔詐病唔上去開會就知收哂風要舉手投票!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yin135444 於 2020-5-22 03:58 PM 發表

我乜都唔識只係路人甲! ...
好野,終於買平樓機會

港人炒樓稱最狂  球迷愛波好瘋狂
世界聞名嚮噹噹  通宵睇波唔在講
師奶阿叔結成黨  飲住啤酒食熱浪
齊齊睇樓熱洪洪  生完非滋爆暗瘡
同行搶客四圍撞  買波一注狠夾狼
指數八十無相干  衰在睇錯全泡湯
仲有得升咪早放  輸完加注沬大汗
贏到最後才稱王  借錢唔還逃仰光 
引用:
原帖由 胡三刀 於 2020-5-22 04:15 PM 發表

好野,終於買平樓機會
樓市跌嘅週期會好長 可能會跌兩年三年我就唔會咁心急

引用:
原帖由 yin135444 於 2020-5-22 04:17 PM 發表

樓市跌嘅週期會好長 可能會跌兩年三年我就唔會咁心急
樓主預計跌幾多

港人炒樓稱最狂  球迷愛波好瘋狂
世界聞名嚮噹噹  通宵睇波唔在講
師奶阿叔結成黨  飲住啤酒食熱浪
齊齊睇樓熱洪洪  生完非滋爆暗瘡
同行搶客四圍撞  買波一注狠夾狼
指數八十無相干  衰在睇錯全泡湯
仲有得升咪早放  輸完加注沬大汗
贏到最後才稱王  借錢唔還逃仰光 
引用:
原帖由 我沒有說謊 於 2020-5-22 04:02 PM 發表

冇人推果陣又話冇人敢推
多人推又話人驚死賣唔出

淡淡真係咁想上車咩?🤣🤝
晤知今曰之後又會晤會殺brake…………

總之價就硬,賣出到就出,出晤到就休息下?

好 快 又一年………不停要回購自己股份來減少股票流通量,頂住 股價?

某日有幾首外太空船到了地球, 分別寫了報句:
1號 太空船降落在沙漠地區, 就報告地球全是沙漠....冇山冇水冇人......
2號 太空船降落在海洋地區, 就報告地球全是水....冇山冇沙冇人冇空氣......

做人如此片面, 只睇自己想睇的野......眼光只會更短小

回覆 引用 TOP

估價鋪位跌左20%-30%, 商廈跌10-15%, 住宅跌10-15%。CCL造到升,假到尼..

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]