• 瀏覽: 2,409
  • 回覆: 17
泊左係月租位4年幾, 年紀前隔離來左架的超大JEEP, 諗住好心泊開少少, 有時方便大家.
點知半年前, 司機位後面到門無啦啦有一條刮痕, (我有個習慣, 次次開車前都會行一圈).  心諗可能唔小心刮到..之後自己用補油筆補番..

到上星期無出車5日, 星期六拎車, 發現同一到門, 今次多左一條新痕, 門仲有少少凹.
今次報管理處同報警, 當然係咩都查唔到...
當然無證據證明係隔離車做..
但上YOUTUBE打隔離車既車牌. 原來有前科(HIT AND RUN), 俾人放左段片上YOUTUBE

無奈地依家只可以搵位搬... 唉.

學洗車阿姨話, 架車唔係新, 但我唔想佢花.. (想整番, 又怕佢有第3次). 

精選汽車
真係慘,呢D應該係後座乘客都有問題。
有樣嘢你可以做嘅,係荃灣有個起窄位嘅停車場,嗰到嘅月租人有個方法去保護自己架車,就係去買塊EVA膠(俗稱拖鞋膠,宜家好興用嚟做手工)貼係車門高危位,開車前拎走,泊車後貼上去。
方便D嘅就將塊膠痴實係塊磁力膠貼到,再貼係車身。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tghm 於 2020-5-22 05:18 PM 發表

泊左係月租位4年幾, 年紀前隔離來左架的超大JEEP, 諗住好心泊開少少, 有時方便大家.
點知半年前, 司機位後面到門無啦啦有一條刮痕, (我有個習慣, 次次開車前都會行一圈).  心諗可能唔小心刮到..之後自己用補油筆補番..

到上星期無出車5日, 星期六拎車, 發現同一到門, 今次多左一條新痕, 門仲有少少凹.
當然無證 ...
第一次花左, 應該set車內cam影住"佢"同自己車頭, 影到有撞即可報警.

回覆 引用 TOP

師兄, 已經訂左....等送貨.

回覆 引用 TOP

真惨,冇佢符,祝你快D調個新位並有個好鄰居。

回覆 引用 TOP

無奈!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tghm 於 22-5-2020 05:18 PM 發表

點知半年前, 司機位後面到門無啦啦有一條刮痕, (我有個習慣, 次次開車前都會行一圈).  心諗可能唔小心刮到..之後自己用補油筆補番..

當然無證 ...
四口長釘+一個槌仔,你懂的!🙄

回覆 引用 TOP

所以有時浮動位雖然冇咁方便但係可以避左日日對住同一個人

回覆 引用 TOP

高度距離顏色冇誤~~~
可能司機懵然不知..
正面同佢講~先君子後小人…

好在係月租位,你可以隨時走,我個係業主位,隔離租左比架大車,想走都冇得走

引用:
原帖由 fto94 於 2020-5-23 02:43 PM 發表

高度距離顏色冇誤~~~
可能司機懵然不知..
正面同佢講~先君子後小人…
我之前試過領野啦! 格離架斯文Camry老竇同仔互揸…見過個仔開後門取野77吓19就彈過嚟,見嗰吓冇撞!但度過位証實99成係佢,我就同佢老竇講聲…之後冇事再發生!
估佢都唔好意思,再後搬走埋……2仔爺都係各安部嘅!😎🤣

回覆 引用 TOP

遇著呢啲鄰居真不幸、好彩可以搬

回覆 引用 TOP

我老友架9代sti,可能為偷輕所以無論車門定沙板都好單薄,佢右邊車身可以用滿目瘡痍嚟形容,我真係吾明點解佢可以咁好脾氣忍得到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gerson161 於 2020-5-23 02:47 PM 發表

好在係月租位,你可以隨時走,我個係業主位,隔離租左比架大車,想走都冇得走
情況一樣....

回覆 引用 TOP

好多白痴L, 以為全世界得佢一架車, 冇得泊第二個位就加保護, 對住啲儍嘅冇計.

回覆 引用 TOP

主題標籤 #jeep #吉普
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]