• 瀏覽: 592
  • 回覆: 5
大家去鳳眼藍花海要小心,今日聽個村民講話前幾日有人爬上樹影結果跌死咗, 而我今日去航拍部機亦都跌咗落水塘結果要落水塘執,水深及要大家要小心!
https://www.youtube.com/watch?v=DxvU2-Dcqtg進入香討影片區

附件

30DA78B9-AD08-4A66-95AD-21B1C628F006.jpeg(220.65 KB)

2020-5-22 07:09 PM

C4D52183-FEE3-4261-B4C3-442CBF3E192F.png(1.08 MB)

2020-5-22 07:09 PM

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
目前正值元朗盛屋村鳳眼藍花盛開季節。一對母子早上到附近郊遊時,50歲的婦人爬上一棵約3米高樹上摘芒果時失足墮魚塘,昏迷送院搶救不治。

警方中午12時37分接獲事主兒子報案,消防到場後救起昏迷事主,由救護車送博愛醫院搶救,惟經送院搶救後,證實不治。由於位置偏遠,救援人員需花個多小時尋找傷者。
https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1778071/即時-港聞-元朗藍花海打卡熱點-中年婦爬樹摘芒果墮魚塘不治

回覆 引用 TOP

有幾多個魚塘種左花?

引用:
原帖由 iapple2 於 2020-5-23 04:27 AM 發表

有幾多個魚塘種左花?
果啲花唔係好多都唔係特登種架!只係好多時漁塘清唔切或者懶得清所以先搞到咁多!不過睇樓主段片好似傻人發現案咁,有人去睇花就隨便摘芒果................芒果唔係野生架,出左事都唔知賴邊個好?樓主仲白痴到明知係漁塘都要落左水先至話發現水深及腰,有啲地方水深過人頭架!冇事就話好彩啫,浸瓜左又唔知賴邊個好!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2020-5-23 03:42 PM 發表

果啲花唔係好多都唔係特登種架!只係好多時漁塘清唔切或者懶得清所以先搞到咁多!不過睇樓主段片好似傻人發現案咁,有人去睇花就隨便摘芒果................芒果唔係野生架,出左事都唔知賴邊個好?樓主仲白痴到明知係漁塘都要落左水先至話發現水深及腰,有啲地方水深過人頭架!冇事就話好彩啫,浸瓜左又唔知賴邊個好! ...
Thx ching
只係無無聊聊搵d野做下,反正係元朗過去吾太遠

引用:
原帖由 iapple2 於 2020-5-23 03:53 PM 發表

Thx ching
只係無無聊聊搵d野做下,反正係元朗過去吾太遠
我都有去,都係因為住元朗近近地,不過睇花還睇花,小心啲,塘水好深,而且凰眼藍喺水下面係根連根,跌左落去隨時比佢地纏身!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]